1

Onderwerp: afwerking onder-zijkant taart

hallo

ik heb tot nu toe drie taarten gemaakt 1 met fondant en twee met marsepein.
ze zijn best goed gelukt alleen de onder-zijkant als ik het overige marsepein wil afsnijden scheurt of rafelt het.
hoe krijgen jullie dat zo strak.

groetjes van miranda

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

2 Laatst bewerkt door Laura1986 (07-02-2008 20:37)

Re: afwerking onder-zijkant taart

Knife/scriber tool
Heel handig is de goed scherpe kunststof snijkant, daarmee snij je zo mooi door de marsepein/fondant en het blijft niet plakken waardoor het niet rafelt

http://www.deleukstetaartenshop.nl/images/knife%20scriber.jpg

Made by Laura's Little Bakery

3

Re: afwerking onder-zijkant taart

bedankt voor de tip
is deze ook te koop via de web site

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

4

Re: afwerking onder-zijkant taart

Of een pizzames, dat plakt ook niet, rolt er zo langs. Ook niet te dicht op je taart willen snijden en zorgen dat het er goed tegen aan zit, met een zo haaks mogelijke hoek zeg maar.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: afwerking onder-zijkant taart

Jep, is in de webshop te koop
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ucts_id=75

Made by Laura's Little Bakery

6

Re: afwerking onder-zijkant taart

Ik zet mijn palletmes licht tegen mijn taart aan en snijd dan in het rond (waarbij mijn draaiplateau (dank bien) heel handig is)

Alles goed???? nee 3 fout

7

Re: afwerking onder-zijkant taart

Ik gebruik een heel scherp hobbymesje. Gekocht bij de Action voor 1.49€. Zitten 3 complete mesjes in en diverse opzetstukjes. Deze zijn ook heel makkelijk om puzzelplaatjes uit te snijden.

Groetjes Fatima

8

Re: afwerking onder-zijkant taart

Ik vind het cutting wheel hiervoor onmisbaar, op dezelfde manier als Pooh met het pizzames :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: afwerking onder-zijkant taart

ik gebruik de bovenkant van de kaasschaaf. Ongeveer 3mm van de kant duw ik deze in het fondant/marsepein en dan schuif ik het onder de taart. Hierdoor krijg je een strakke onderkant en hoef je niet perse een randje om de taart te maken om een minder strakke onderkanten te verbergen. Ik gebruik de kaasschaaf wel omgekeerd, dus de snijkant naar boven (niet omgekeerd; het steeltje in de marsepein duwen :lol:) dat is makkelijker vasthouden en voorkom je dat je per ongeluk langs de taart snijd.

10

Re: afwerking onder-zijkant taart

:Y ik ook deze: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … cts_id=101

11

Re: afwerking onder-zijkant taart

hahaha, graag gedaan Lune!

Ik gebruik ook een klein paletmesje, uit het setje van 5 van de Kruidvat voor 1 euro!!

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

12

Re: afwerking onder-zijkant taart

Met je smoother langs de zijkant van de taart gaan, dan krijg je vanzelf een markering aan de onderkant van je taart. Dan de pizzasnijder of cutting wheel er langs en klaar is de taart.

13

Re: afwerking onder-zijkant taart

Ja, zo doe ik het ook: eerst goed 'smootheren' en dan krijg je idd een soort markering waarlangs je de restanten af kunt snijden. Zelf vind ik het hierboven afgebeelde mes het best werken. Succes!

Groetjes, Marielle

14

Re: afwerking onder-zijkant taart

ik heb weer een taart gemaakt en nu met een pallet mesje afgesneden en nu is hij heel strak geworden.
bedankt voor de tips

groetjes miranda

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

15 Laatst bewerkt door nnicole1234 (19-02-2008 18:02)

Re: afwerking onder-zijkant taart

Ik ben begonnen met een pizza snijder..toen de scribertool en nu doe ik het met dit grote witte "mes"
http://www.deleukstetaartenshop.nl/images/marzipan%20dekor%2015%20set_171350.jpg

En dat vind ik tot nu toe het fijnste werken :D