1

Onderwerp: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Ik maak mijn biscuit altijd zelf met het recept dat ik in het receptenforum heb gevonden
Op zich gaat dat altijd wel goed ik krijg altijd een luchtige biscuit hij zakt verder ook niet in, alleen de bovenkant een beetje, het zit er dan zo uit:

http://i9.photobucket.com/albums/a62/poetrystuff/DSC00327.jpg

Nou draai ik 'm sowieso om zodat de bovenkant (onderkant) alsnog strak en vlak is alleen de onderkant gaat heeeeel erg plakken, ook al heb ik 'm goed afgekoeld. Zo erg dat de biscuit aan mijn bord (of waar ik 'm op dat moment ook op heb liggen) blijft plakken. Ik snij dan wel eens dat plakkerige eraf maar hij blijft maar plakken :(
Hebben jullie dit ook wel eens? wat kan ik dan het beste doen?

2

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Ik heb dat ook wel eens, niet altijd. dan doe ik alles precie hetzelfde als normaal, en dan krijg ook zoiets opeens.
De rest is dan helemaal gaar hoor, alleen dat ene laagje aan de bovenkant niet.
Ik smul het er altijd af! Of gewoon omdraaien en bewerken!
Overigens is het bij mij altijd 1 klein laagje en plakt dan niet meer als het eraf is.

3

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Nog nooit gehad, bij mij is de bovenkant altijd (die paar keer dat ik een biscuit maakte :lol: ) glad met een lichte bolling. Die bolling snijd ik er dan af, dat is toch maar een heel dun laagje. Ik zou het er dus gewoon afsnijden.
Misschien komt het omdat de temperatuur-overgang te groot is? Een vlaag koude lucht in de oven bij het openen bijvoorbeeld?

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

4

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Is tie wel helemaal gaar? Hoe lang doe je hem in de oven en wat voor temperatuur? Gebruik je mix ? Hij ziet er nog tamelijk licht uit.  Ik weet het ook niet hoor? Ik heb het werkelijk nog nooit gehad... Wellicht kwestie van geluk, dus ik ben meteen aan het afkloppen :Y

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

5

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Hij's wel helemaal gaar, in het midden een sate prikker en die kwam er droog uit. Ik heb een gasoven, had 5 eieren en 40 minuten in de oven gehad. Misschien moet ie er inderdaad wat langer in ! Zal ik de volgende x proberen.

6

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Ja, ik denk ook dat ie net wat langer in de oven moet :Y

Trouwens wel een leuke rubriek....hoe ziet jouw kapsel er uit ? (en dan bedoel ik geen haar ;) ) :D:D:D:D

7

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Beetje bobbels heb ik ook wel eens. Maar zo nooit.
Vind het kapsel er ook erg licht uit zien. Mijn kapsels zien er altijd donkerder uit. Had nog een foto online staan van een kapsel:

http://www.naara.nl/Taarten/Howto/Bakken13.JPG

http://www.naara.nl/Taarten/Howto/Bakken14.JPG

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

8

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Ik vind je kapsel er niet te licht uitzien hoor.
En ik heb dat ook wel eens, dat als ik de taart omkeer en op een rooster zet, hij dan blijft plakken. Of als ik hem direct zet op het bord waar hij moet opkomen. Ik heb dan nooit de indruk dat hij niet gaar is. Mss gewoon door de warmte ofzo.

9

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Toch grappig, ik vind jou kapsel er weer donker uit zien, heel anders als wat ik altijd heb.
Typisch.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10 Laatst bewerkt door liefhebber (03-02-2008 15:55)

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

ik strort ze altijd op de kop dus de onderkant is dan de bovenkant en mooi glad en de bovenkant komt onder op........zo zie je niets van de eventuele hobbles en bobbels ....... en iets langer in de oven dat kan niet echt kwaad als hij te veel plakt.

Groetjes inge

11

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

He...wat een lichte kleur is jouw onderkant...net alsof de kanten er vanaf zijn gesneden :S
Mijn kapsel heeft rondom dezelfde kleur ...

Ga 'm de volgende keer op de foto zetten dan wagen we er een eigen rubriek aan :D

12

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Misschien ligt het ook wel aan de soort oven en de soort vorm die je gebruikt?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

13

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Ga de volgende keer ook eens een foto maken, ben nu wel benieuwd naar jullie kapsels!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

14

Re: Bovenkant biscuit bobbelig en plakkerig

Dit was mijn eerste taart van de taartmix van de winkel hier.
Ik had de bloemvorm gekocht en wilde hem uitproberen. Hier en daar bleef er een beetje kapsel aan de vorm plakken, maar niet veel.
De vorm is van aluminium en had ik van te voren ingesprayd.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SBOKQ4KR.jpg

Roosje