Hallo Ingrid,
Ik ben bang dat de kom waarin je gemixt hebt of de garde(s) nog wat vettig waren. Bijvoorbeeld omdat je er slagroom, creme oid in hebt gemixt? Als je icing gaat maken moet je echt altijd de kom heel goed vetvrij maken, dat gaat het beste met azijn en heet water of met citroensap en heet water. Ook de garde moet vetvrij gemaakt worden. Als er ook maar een klein beetje van het andere bijkomt, dan krijg je de icing niet goed.
Indien je inderdaad, zoals Yvonne schreef, een half pak gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de icingmix goed doorgeroerd en bijvoorkeur 2 keer gezeefd is (tussentijds nog extra mengen).
Wat ook nog soms zo wil zijn is dat als de icing lang staat en je mixt hem voor het gebruiken niet goed door, dan wil het ook niet lukken met de icing. Als je er dan iets van maakt lijkt het wel of er "gaten" in vallen.
Ik vind het heel jammer van de vlinders... misschien kun je proberen om ze in de oven te zetten op de laagste temperatuur. Soms schijnt het dan alsnog goed te komen, maar ik durf het niet te beloven hoor!
Groetjes, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat