Onderwerp: Waar maak ik nou een strik van?
Van welk spul kan ik nou het beste een strik maken?
Ik heb alles ik huis . Fondant marsepein en een proefpakket van Gumpaste
Modeling paste en Pastillage.
Dussss, vertel! Wat zijn jullie ervaringen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Waar maak ik nou een strik van?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Van welk spul kan ik nou het beste een strik maken?
Ik heb alles ik huis . Fondant marsepein en een proefpakket van Gumpaste
Modeling paste en Pastillage.
Dussss, vertel! Wat zijn jullie ervaringen?
Ik weet hier helaas geen antwoord op, maar wat ik wel graag wil weten, hoe maak je zo'n strik? Ik weet dat je begint met 2 lussen in het midden.. maar dan?? ...vast al heel vaak gevraagd? Kon het zo 1,2,3 niet terug vinden...
Er staat een How To op http://www.tartacadabra.nl/
Daar staat dat je het maakt van fondant met tyclose... volgens mij is de modeling paste en pastillage hetzelfde wat je krijgt als je fondat met tyclose kneed? ik weet het niet zeker hoor ik wil het in ieder geval ook een keer proberen want ze zien er zo chique uit
Volgens de beschrijving zou je de strik met fondant moeten maken maar ik hem um een keer van marsepein gemaakt en dat ging prima. Als je een strik met lussen wilt maken moet je even op de how-to van tartacadabra kijken....(www.tartacadabra.nl). Die heb ik gevolgd en ging heel goed. Wel enkele dagen van te voren mee beginnen (ivm uitharden marsepein/fondant en drogen vd lussen). Succes!
Oh... Raffika was me net voor met antwoorden. Ze zien er inderdaad chique uit en leuk om te maken (vond ik)
Kan allebei, ik ben een echte marsepeinfan, maar heb voor mijn eerste strik wel fondant gebruikt en gemerkt dat dat veel sneller stevig wordt dan de marsepein met tylose die ik wel eens heb gebruikt bij boetseerseltjes. Een strik maken kost zowiezo best wat tijd (maar vooral droogtijd, de echte acties vallen wel mee), maar met marsepein dus ietsjes meer.
Je kan de strik maken met alles (met tylose!) BEHALVE MET BALLINA (gewone fondant)
Oei, ik was van plan de strik te maken met balina (paste to cover) en daar de methylcellulose van de apotheek door.. waarom lukt dit niet??
Ballina paste to cover wordt niet hard met tylose. Waarom weet ik niet, maar dit spul is echt alleen geschikt om te bekleden.
Ik heb mijn strik van Ballina paste tocover met tylose in de vuilnisbak gemieterd want het bleef zacht. Elke andere fondant daar gaat het wel goed mee. En marsepein gaat natuurlijk ook gewoon goed.
Gewoon marsepein of moet daar ook tylose door? en hoelang moet het dan drogen???
Toevallig vroeg Manika dat ook, antwoord vind je hier:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=18587
Wel tylose door je marsepein dus, en een paar dagen drogen.
(ik heb hem zelf een keer van regalice met tylose gemaakt en tussendoor maar elke keer een paar uur laten drogen; ging toen prima, maar dat was een 'spoed-strik', ik wil hem graag nog eens
Ik vind de ballina modeling paste erg lekker, kan ik daar de strik van maken?
Zie in dit topic een paar blokjes hoger...
Het lijkt dus niet te kunnen met Ballina!
O,o niet goed gelezen, modelling paste! Dat moet kunnen (denk ik, geen ervaring...)
Met de Ballina paste-to-cover gaat het in ieder geval NIET!!!!!!! maar die andere allina weet ik niet, zou moeten kunnen volgens de beschrijving.
Ik heb hem gemaakt met MMF!!!!en tylose!!
ik maak hem altijd van regal ice fondant en tylose
Ik denk dat Ballina modellingpaste ook nog wel wat extra versteviging in de vorm van Tylose nodig heeft, maar het lijkt me dat het dan moet kunnen. Kun je het niet proberen en dan je ervaring posten?
Ik heb vanmorgen de strik gemaakt van modeling paste, zonder tylose, (want dat heb ik niet in huis), en dat ging uitstekend. Ik heb de lussen gemaakt, 3 uur laten drogen, en toen de strik in elkaar gezet. Hij is nog niet helemaal perfect, maar dat komt niet door de stevigheid, maar omdat het de eerste keer is dat ik een strik gemaakt heb. (ik heb i.p.v. icing, eetbare lijm gebruikt, maar dat is bij de laatste lus niet zo handig en mooi)
Kijk, dàt is nou eens fijn om te weten
Ik ben iets te snel geweest, met mijn antwoord! Vanmorgen waren de lussen toch langzaam wat ingezakt. Ik heb alle lussen opgevuld met papier, maar ik denk dat ik beter een nieuwe strik kan maken. Ik heb de strik gelukkig pas volgend weekend nodig, dus ik ga maar een bestelling bij de shop plaatsen voor tylose!
Modellingpaste is fondant met tylose (moet een dag rusten voor gebruik) of fondant met flowerpaste gemengd (direct klaar voor gebruik).
Pastillage is echt heel wat anders.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Waar maak ik nou een strik van?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.