1

Onderwerp: boetseren

ik zie allemaal mooie boetseerwerkjes die glimmen en glad zijn en vraag me af waar jullie mee boetseren en hoe je het zo krijgt dat je dus geen scheurtjes of grofheden (weet even niet hoe het te benoemen) ziet?

2

Re: boetseren

ik boetseer met fondant met niks er door heen en als je scheurtjes ziet is het niet goed doorgekneed. dus nog een keer door kneden dan maar.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: boetseren

En als het echt heel droog is kan je er wat crisco doorheen kneden.. wordt het weer lekker soepel van.

Groetjes, Annette
Al mijn foto's zijn te zien op http://www.felicitaartjes-annette.mijnalbum.nl/

4

Re: boetseren

bedankt voor de tip!

5

Re: boetseren

wat is nou eigenlijk boetseren? is dat glad maken ofzo?

6

Re: boetseren

lauraB schreef:

wat is nou eigenlijk boetseren? is dat glad maken ofzo?

Kleien.... zegt je dat wat ;) ?
Je weet wel proberen van een kneedbare massa iets te maken wat ergens op lijkt... :lol:

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

7

Re: boetseren

oh dat doe je bij 3d taarten? dan maak je bijv. een bumba of nijntje?

8

Re: boetseren

Bijna. Bij 3D taarten zijn de taarten zelf in vorm. Als je gaat boetseren, "klei" je van marsepein of fondant de figuurtjes zoals Bumba of Nijntje (of Keessie, het witte paard - dat heb ik voor vandaag moeten doen :S)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: boetseren

Wat ik van jullie dus begrijp is dat wanneer je fondant blijft scheuren..je gewoonweg niet goed genoeg gekneed hebt....staat hier overigens een tijd voor???? Want ik heb echt ruzie met dat spul en ik moet er nog best een aantal dingen mee boetseren vanwege de kleur...kan er evt. marsepein doorheen..Ik heb relaice...is dat misschien het euvel?

10

Re: boetseren

RegalIce droogt snel vind ik, maar je zou er prima mee moeten kunne boetseren.. Ik heb er toevallig net een paard mee geboetseerd, en ik snap wel wat je bedoelt, bijvoorbeeld op plekjes waar het 'boog', ontstonden er scheurtjes. Maar veel 'wrijven' hielp wel. De stukjes waar je niet mee werkt, goed ingepakt houden, dan kan het niet uitdrogen.

En anders gewoon even proberen, een beetje marsepein erdoor. Heb je toch weer een andere consistentie, misschien werkt dat prettiger voor je.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: boetseren

heb wat kipjes en een schaapje geboetseerd, anders tukje gepakt en dat ging stukken beter!