Er zijn toch ook kersen in sap?
Misschien de kersen uit laten lekken,
het sap opvangen en aan de kook brengen, dan verstevigen met gelatine,
de kersen erdoor scheppen en klaar....DENK IK!!!
En dan kan je er altijd nog slagroom of mascarpone doordoen, toch?!
k'ga het proberen ook! Heb nog een pot kersen in sap/siroop staan!
Zal het resultaat hier melden..
EDIT: Heb het zaterdag geprobeerd en omdat het een taartje voor mijn kinderen met allergie was, heb ik er wat in gewijzigd:
Kersensap in een steelpannetje laten opwarmen, agar/agar poeder erbij,
(dit ipv gelatine, omdat agar/agar natuurlijk is) en twee minuten laten doorkoken, de kersen erbij en toen het afgekoeld was werd het stijf.
En het kwam overeen met kersenvlaaivulling, vond ik,
denk dat het hetzelfde is als met gelatine (maar gelatine mag niet koken!)
Ik heb er nog sojayoghurt doorgeroerd en kreeg toen een soort van kwarktaartmengsel, en ze hebben er allemaal van gesmuld!!