Onderwerp: een hele rits vraagjes
Hallo taartfanaten!
Ik heb mijn ogen al uitgekeken op deze site hoor en al superveel gelezen.
Ik wil graag dit weekend een taart maken voor mee te nemen naar mijn ouders met kerst.
Maar er zijn nog een aantal dingen waar ik in de war over ben.
1- afkoelen
Ik bak het kapsel, moet ik het daarna in de vorm laten afkoelen? Of even in de vorm laten afkoelen en dan eruit halen? Ik las ook iets over na het afkoelen in een gesloten doos zetten de hele nacht? En betekent afkoelen, afkoelen in de keuken of in de koelkast zetten.... of even in de keuken en dan in de koelkast?
Zo zie je maar, een simpele term als afkoelen, maakt mij al helemaal in de war!
2- snijden, tremperen, vullen
Wanneer snij ik mijn taart, na het hele afkoelgebeuren? Dan kan ik tremperen en vullen toch? Of moet ik na het tremperen even wachten met vullen.... Moet ik de taartlagen omgekeerd terug op elkaar leggen? Dus dat wat in de oven de bovenkant werd, nu de onderkant is?
3- botercreme crumbcoaten
Moet mijn taart echt koud zijn als ik hem crumcoat... Ik las ook iets van als de botercreme erop zit even terug in de koelkast tot het hard is (hoe lang is dat dan?) en dan met een paletmes in warm water, de botercreme echt strak maken? Ik wil de taart bekleden met marsepein, mag dat dan meteen over die botercreme na het straktrekken of terug even wachten en afkoelen sinds ik er net met een warm paletmes ben overgeweest...
4- cornelli icing - mmf decoratie
Ik wil mijn met marsepein bekleedde taart dan versieren met squiglly lijntjes (cornelli toch?) icing en een kersster van mmf (die heb ik al gemaakt, ziet er een beetje amateuristisch uit, maarkom). Moet ik opletten dat te icing niet te vochtig is dat ie anders niet blijft kleven op de marsepein zeg maar? En moet ik onder de kerstster ook wat icing doen zodat ie goed plakt?
Nou je ziet het, ik heb het hele basisidee wel in mijn hoofd, maar de afwerking is nog een beetje duister
Oh ja, ik wil de taart tremperen met wat suikerstroop, en vullen met boerenvla vanille en cranberry moes... Moet de taart dan zelf in dekoelkast bewaard worden of kan hij dan ook bij mijn ouders op kamertemperatuur bewaard worden (of in de kelder zetten, waar het koel is?)
Alvast bedankt, ik post zeker de resultaten!