Onderwerp: hebben jullie dat nu (niet nu natuurlijk maar soms) ook..
.. dat zelfs als je met een prikker in het baksel steekt en het komt er droog uit, je nog niet helemaal zeker bent dat-ie gaar is??
Ik bakte dus gisteren een cake voor met kerstmis, mooi met drie kleuren beslag (gewoon-rood-groen) - de aangegeven baktijd - prikker komt er droog uit. Maar nu leek die cake nog altijd zo sponzig en zo vochtig! Ook nadat hij koud was. En hij had neiging om te breken. Dus voor alle zekerheid heb ik hem maar doorgesneden en gevuld met confituur (was eigenlijk niet te bedoeling). En hij was dus wel gaar maar toch echt nog sponsachtig vochtig (een betere beschrijving heb ik er niet voor) en niet droog-kruimelig-stevig-hard zoals anders. Ik weet nu niet of dit met de kleurstof kan te maken hebben? Ik denk het eigenlijk niet.
Ik heb daarover ook al op dit forum advies gevraagd.

Gegarandeerd dat het daardoor kwam dat je taart niet gerezen is. Heb je geen glas in je ovendeur? Want dan is het moeilijk om je nieuwsgierigheid te bedwingen.
Als je echt wilt kijken zou ik dat pas aan het einde van de aangegeven baktijd doen, want dan kan er niet zo heel veel meer fout gaan en dan kan je 'm evengoed nog wel wat langer laten bakken.