Hallo Naära:
Hiervoor zijn 2 oplossingen :
1) De eieren krijgen meer volume door warmte. Om dat te bereiken zet je de metalen mengkom met de eieren en de suiker eerst even in een bak met warm water roer even een minuutje tot de suiker begint te oplossen en zet dan je mengkom onder de mixer en laat 10 minuten draaien. Door dat minuutje in heet water heeft je mengkom voldoende warmte opgenomen.
2) dit heb ik gelezen in een oostenrijks receptenboek van Dr Oetker wat ik deze zomer gekocht heb
Doe per 2 eieren een eetlepel heet water bij de eieren en de suiker, vervolgens 10 minuten laten mixen. Ik vind het geweldig werken (al meerdere kapsels mee gebakken) en het kapsel is na het bakken veel minder droog.
Ik draai trouwens mijn beslag in een Kenwood major chef van 1200 watt met een menkom van 6,7 liter en draai vaak 15 eieren tegelijk.
groetjes Ria
www.ricake.nl Eetbare printservice(
ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator
www.taartentrends.nl @Utrecht.