1

Onderwerp: Choco koekjes

50 gram mascarpone (eventueel te vervangen door een cream  cheese)
50 gram room boter
60 gram suiker
vanille naar smaak
100 gram bloem
mespunt baking soda
60 gram pure chocolade.

Goed voor plusminus 25 koekjes

Mascarpone, boter, suiker en vanille goed mixen, bloem zeven met de bakpoeder en op de mascarpone mix geven, chocolade smelten en erbij geven.

Goed mixen, deeg (plakkerig) uurtje laten rusten in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 150 graden hete lucht en 175 conventioneel,

Bolletjes of worstjes van vormen, en even platdrukken op een siliconen sheet op bakpapier op een bakblik,, pas op niet te dicht bij elkaar, lopen iets uit. bakken voor plus minus 15 minuten of randen beginnen te verkleuren.


Uit de oven nemen, paar minuutjes op het bakblik laten daarna voorzichtig overbrengen naar een rooster, na afkoeling bewaren in een goed gesloten container. Je kunt ze versieren met bijvoorbeeld wat donkere of witte chocolade etc.

Dit deeg kan gemengd worden met noten, crisps, chocochunks etc.....deeg is minimaal 2 a 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ik heb er vanavond wat candycane koekjes mee gemaakt voor mijn nichtjes, ze zijn snel gedecoreerd met wat witte en roze chocolade. Een lekkere, simpele en snelle tractatie.
http://i182.photobucket.com/albums/x11/derizann/candycane.jpg

I believe in Sandy Claws

2

Re: Choco koekjes

Zien er lekker uit.
Is Baking Soda ook in de standaard Nederlandse supermarkten te krijgen?

(Moet toch eens mascarpone gaan proeven, zie dat zo vaak in recepten)

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

3

Re: Choco koekjes

Lekker.Ik ga ze morgen proberen.Hoe dik moeten ze ongeveer zijn?

4

Re: Choco koekjes

Naära schreef:

Zien er lekker uit.
Is Baking Soda ook in de standaard Nederlandse supermarkten te krijgen?

(Moet toch eens mascarpone gaan proeven, zie dat zo vaak in recepten)

Voor zover ik weet kun je het hier bij apotheek, drogist, toko kopen ( zuiveringszout, naksoda)

I believe in Sandy Claws

5

Re: Choco koekjes

jojade schreef:

Lekker.Ik ga ze morgen proberen.Hoe dik moeten ze ongeveer zijn?

Ik had voor deze koekjes gewoon worstjes gedraaid van een dikke cm dik, omdat ze wat vloeien de ruimte gegeven, na het bakken waren ze ongeveer 4 mm dik en erg lekker :)

I believe in Sandy Claws