Onderwerp: Choco koekjes
50 gram mascarpone (eventueel te vervangen door een cream cheese)
50 gram room boter
60 gram suiker
vanille naar smaak
100 gram bloem
mespunt baking soda
60 gram pure chocolade.
Goed voor plusminus 25 koekjes
Mascarpone, boter, suiker en vanille goed mixen, bloem zeven met de bakpoeder en op de mascarpone mix geven, chocolade smelten en erbij geven.
Goed mixen, deeg (plakkerig) uurtje laten rusten in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 150 graden hete lucht en 175 conventioneel,
Bolletjes of worstjes van vormen, en even platdrukken op een siliconen sheet op bakpapier op een bakblik,, pas op niet te dicht bij elkaar, lopen iets uit. bakken voor plus minus 15 minuten of randen beginnen te verkleuren.
Uit de oven nemen, paar minuutjes op het bakblik laten daarna voorzichtig overbrengen naar een rooster, na afkoeling bewaren in een goed gesloten container. Je kunt ze versieren met bijvoorbeeld wat donkere of witte chocolade etc.
Dit deeg kan gemengd worden met noten, crisps, chocochunks etc.....deeg is minimaal 2 a 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Ik heb er vanavond wat candycane koekjes mee gemaakt voor mijn nichtjes, ze zijn snel gedecoreerd met wat witte en roze chocolade. Een lekkere, simpele en snelle tractatie.