Neeltje schreef:Maar op zich zijn rauwe eieren niet gevaarlijk. Alleen voor inderdaad jonge kinderen en oudere mensen en voor mensen waar de weerstand laag voor is. Ik zou niet graag de keren tellen in m'n leven dat ik het restant van het deeg dat in de bak achterbleef heb opgegeten, van jongs af aan al.
Maar dat is vrij vers Neeltje.het gevaar zit um dus niet in vers klaargemaakte rauwe eieren, (behalve voor de zwakkeren onder ons) maar als het dus klaar gemaakt is, rauw blijft en bewaard wordt...
Onder de goede omstandigheden vermenigvuldigt zich een salmonella bacterie razendsnel zoals bvb bij iemand die de cake een dag lang op de tafel laat staan tijdens een verjaarda, dan kan het hard gaan bij kamertemp.
Is er maar genoeg bacterieaantal aanwezig dan wordt gewoon iedereen ziek, het is en blijft een risico.....berucht zijn verse mousses, en verse mayo's die niet ged bewaard zijn of te lang bewaard zijn waar een besmetting in zat...
De besmetting zit dus aan de buitenkant van het ei, hoe verser het ei, hoe minimaal de besmetting, hoe ouder het ei, hoe meer kans dat de besmettinge zijn weg heeft gevonden naar binnen maar kan ook in het begin stadium bij het breken en verwerken van het ei al kruisbesmeting geven naar eiwit en eigeel. Die besmetting is minimaal en als je regelmatig dit soort kleine besmettingen binnekkrijgt kan je immuunsysteem daar goed mee klaarkomen, het probleem zit um dus in de besmetting met een hoog aantal bacterien veroorzaakt door te lang bewaren en vaak niet bij de goede temp.
Dus eimengsel met blijvend rauw ei snel consumeren en anders goed gekoeld absoluut niet langer bewaren dan 48 uur...
I believe in Sandy Claws