Onderwerp: Fruity ganache
Dit is de premiere van een lijn ganache recepten die straks op mijn eigen site komen te staan en jullie krijgen de eerste :
Ingredienten:
Let op, alles in grammen
60 gram slagroom
60 gram fruitpuree (bvb mango, frambozen of een ander fruit met geprononceerde smaak)
30 gram boter.
25 gram eidooier
30 gram fijne suiker
115 gram donkere chocolade
Chocolade breken, hakken of gallets gebruiken en in de staande mixer doen en de vlinder installeren.
Slagroom, fruitpuree in een pannetje zachtjes tot de kook laten komen en intussen in een mixkom de eierdooier en de suiker mixen tot licht gekleurd en cremig.
De warme vloeistof nu, onder goed mixen, rustig en in een dun straaltje bij het eimengsel geven.
Terug in de pan doen en rustig aan de kook brengen intussen goed blijven roeren en de bodem schoonvegen met een pannenlikker.
Nu de vloeistof door een zeef op de chocolade gieten, de vlinder op een laag tempo, daarna op medium zetten en zo een ganache draaien, daarna af laten koelen maar niet hard laten worden, nu met de vlinder op hoogste stand romig kloppen.
Geschikt voor vulling, mits in de taart gevuld kan de taart wel een dagje buiten de koeling.
Verwerken tot truffels:
Een plat plaatje of bord bekleden met een velletje bakpapier, de ganache in een spuitzak (bvb snoepzak) doen en hiermee bolletjes spuiten met een doorsnede van ongeveer 1.5 tot 2 cm.
Nu onbedekt in de koelkast zetten voor de nacht zodat ze opstijven en de buitenkant lichtjes opkorst.
Volgende dag uit de koelkast halen, wachten tot de condenscyclus voorbij is en ze er 'droog' uitzien.
Donkere chocolade temperen en een bakje klaarzetten met cacao, een bolletje op een vorkje nemen, door de chocolade halen, even af laten druipen en de onderkant van de vork even langs de rand van de bak halen en daarna in de cacao laten vallen, even de bak met cacao schudden totdat het geheel bedekt is. Maak er zo een serie en plaats ze daarna op een bord, werk zo door tot ze allemaal zo bewerkt zijn, zet op een koele plaats om af te harden.
Bewaren in een schaaltje etc, op een droge koele plaats, zo blijven ze minimaal 2 weken goed (als ze dat halen )