lune schreef:buiten deze waardevolle lijst wil ik hier ook wel recepten van
Granny W. schreef:Praline's
Roomcaramel
Notenpuree's
Caramel cream (room caramel ) heb ik al eens gepost in dit draadje ergens onderin:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=10190
Praline van bvb hazelnoten kun je het beste kopen, vanaf 1 januari heb ik het hopelijk binnen in mijn shop, kun je zo lang niet wachten hebben ze het vast wel bij Chocolatwarehouse
Gewone notenpuree's maak ik door noten te pureren en daarna op te mengen met bvb een roomboter, cremig mixen, eventueel een zoettoon bijvoegen door wat honing erbij te geven of wat nootlikeur en daarna een dun laagje aanbrengen op de bodem van een taart etc.......
Wat ik zelf erg lekker vind is een hoog kwaliteitsmarsepein (dus met een zeer hoog amandelgehalte) te nemen, die af te slappen met amaretto tot smeerbaar en deze als een dun laagje aan te brengen op een fonceerbodem voor ik de cake aanbreng........
I believe in Sandy Claws