Onderwerp: Ijsrecept
Voor diegene die ook wel ijstaarten zelf maken is dit een goed recept, zowel met de ijsmachine te maken maar ook zonder.
Ingredientengenoeg voor een toetje voor 4 personen:
250 ml slagroom
60 ml gecondenseerde (gesuikerde) melk
60 ml smaakmaker naar keus, bvb een caramelsaus, chocoladesaus, kersen of andere vruchtensaus die je normaal voor pudding zou gebruiken maar ook een advocaat bvb of een eetlepel Gelatti smaak vooor ijs.
Koude slagroom opkloppen tot bijna stijf, smaak en gecondenseerde melk invouwen (dus niet mixen) in de machine geven en 30 tot 40 minuten draaien, daarna serveren of in de diepvries zetten, als je geen ijsmachine hebt dan gewoon in een bakje doen, en in de vriezer (zonder deksel) daarna deksel erop en uit laten harden.
Vanwege de kleinere hoeveelheid vocht en het hoge aandeel vet komen er geen grote ijskristallen in en het ijs is erg fluwelig, ook zeer geschikt voor ijstaarten dus. Receptuur kan zo makkelijk verdubbeld worden.