1

Onderwerp: een vraaag over ganache en marspein

stel dat je je taart overgiet met ganache kan je er letters van marspein op doen??? Gaat dit niet smelten ivm de slagroom die in de ganache zit??

xx bedankt voor het helpen alvast!

2

Re: een vraaag over ganache en marspein

marsepein smelt bij slagroom, maar met ganache weet ik niet?

3

Re: een vraaag over ganache en marspein

taartgek schreef:

marsepein smelt bij slagroom, maar met ganache weet ik niet?

een tijdje geleden een taart gemaakt en de marsepein smelte niet, zelfs niet na een dag.   Marsepein op ganache smelt niet. :cool: zeker weten :cool:

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

4

Re: een vraaag over ganache en marspein

Ik hoorde ook altijd horror-verhalen over ganache en marsepein ;)
Maar ik smeerde in het begin zelfs taarten af met (opgeklopte) ganache, en dat ging prima (met fondant). Wist ik veel ;)

Mijn website: Presentaart

5

Re: een vraaag over ganache en marspein

Ja hoor dat gaat inderdaad goed.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

6

Re: een vraaag over ganache en marspein

De laatste tijd heb ik verschillende taarten met ganache gemaakt met zowel fondant als marsepein als decoratie en heb er geen problemen mee gehad.

7

Re: een vraaag over ganache en marspein

maar opgeklopte ganache??? ik kookte het zeg maar wat in het recept stond en dan over de taart heen gieten, dus ik moet het eerst nog opkloppen (voor de slagroom erin) zodat het dikker wordt???

8

Re: een vraaag over ganache en marspein

na het koken en de chocolade oplossen laten afkoelen.
Dan opkloppen met de mixer tot een luchtige mousse (=luchtiger, nog steeds best heftig).
Dan gewoon besmeren zoals met botercreme.

Wat zij doet is inderdaad gewoon de taart overgieten met de ganache, niet opgeklopt.

Mijn website: Presentaart

9

Re: een vraaag over ganache en marspein

dank je weet weer wat meer !! kuszz