1

Onderwerp: Kwatta

De chocoladeganache moest een keer geprobeerd worden. Toen deze stond af te koelen kwamen mijn dochter Tess en haar vriendin Janita binnen. Het verder versieren van mijn taart kon ik wel aan hen overlaten.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-6NOKAKMF.jpg

En ja, inderdaad. Heel goed gedaan meiden! Eigenlijk was de taart bedoeld voor "eigen gebruik", en, aangezien wij pitsers hebben, alleen maar gevuld met gewone Belgische chocopasta. Maar omdat Janita zo'n aandeel geleverd heeft, besloten we niet een gedeelte, maar de hele taart (is ook wel zo mooi) vroeg in de avond te brengen. Haar jongere broertje had er zeker zin in. Hij stond meteen al klaar met zijn vingertje om te proeven.

Van de ganache die over was hebben mijn meiden nog een klein bolletje voor eigen consumptie (niet ineens) mogen versieren.

Lekker hoor, chocolade. Doen we zeker nog eens!

Er is de laatste tijd al een hoop gezegd over chocoladeganache. Toch nog

Groetjes, Ria
"Le talent, ça n'existe pas, le talent, c'est avoir l'envie de faire quelque chose."

2

Re: Kwatta

vind 'm prachtig, en hij ziet er zooooo leker uit.
maar ja , chocola en ik gaan goed samen. :lol:

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

3

Re: Kwatta

Nou die meiden mogen ook wel eens bij komen versieren, wat hebben ze dat mooi gedaan, knap hoor
gr bettie

Veel taart plezier

4

Re: Kwatta

ik heb geen oplossing voor je, ik heb het nog nooit ganache gemaakt maar je dochter heeft het onwijs leuk versierd!

5

Re: Kwatta

Ziet er mooi en lekker uit!
Met dank overigens aan allen met al die vragen over ganache, want ik ga vanavond mijn eerste poging hiermee wagen... Wish me luck!

Groetjes, Marielle

6

Re: Kwatta

geen tips, maar ik vind je taart er mooi en heerlijk uitzien!

groetjes Kim http://www.mijnalbum.nl/Album-VWDN4MEV
Begin elke dag met een stralende lach!

7

Re: Kwatta

Mooi geworden! De dames hebben heel goed werk geleverd :). De ganache zit er ook mooi op, voor die luchtbellen heb ik geen tips, ik heb gisteren ook voor het eerst ganache gebruikt en ik had zo ook. Ik lees dus mee :Y!

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

8

Re: Kwatta

misschien even tikken met je pan op een theedoek op de aanrecht zodat de lucht  bellen ontsnappen.

groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

9

Re: Kwatta

Allereerst wat een prachtige taart hebben jij en de meiden gemaakt!!

Hoe heb je de ganache gemaakt? Gewoon slagroom gekookt, pan van het vuur en toen de chocolade erbij? Zodra de chocolade gesmolten is moet je niet blijven roeren. Even laten afkoelen en dan nog een keer roeren. Hoe meer je roert, des te meer luchtbellen kunnen erin komen. Je kunt ze evt. met een cocktailprikker doorprikken op de taart.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

10

Re: Kwatta

wat een mooie taart zeg

hij ziet er ook erg smakkelijk uit

11

Re: Kwatta

Ik vind dat roze iedere keer zo mooi afsteken bij de chocola! Mooi gedaan! (kunnen we die meiden ook inhuren?)

Je hart fluitsert, luister goed!

12

Re: Kwatta

Heel leuk !!!!!!!!

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

13

Re: Kwatta

Prachtig... wat een mooie kleuren!

Compli's voor de meiden hoor!

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

14

Re: Kwatta

Hartstikke leuke en lekkere chocotaart. Ik word helemaal nieuwsgierig naar die 'pitsers'. Wat zijn dat nu weer?

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

15

Re: Kwatta

De ganache zit er mooi strak om, Ria. En die twee meiden die kunnen er wat van!

Re: Kwatta

erg mooi! Zo hoog ook !

17

Re: Kwatta

Brigitta: ik ga je tip zeker een keer proberen.

Jos

Groetjes, Ria
"Le talent, ça n'existe pas, le talent, c'est avoir l'envie de faire quelque chose."

18

Re: Kwatta

Ziet eruit om op te eten!

Groetjes, Rianne
Wil je mijn taarten bekijken? www.taartdoos.haaralbums.nl