1

Onderwerp: Chocoladebisquit

Hebben jullie ook ervaren dat de chocoladebisquit minder zacht en luchtig is als de normale????
Vind hem iets anders qua structuur in de mond proeven.
De normale is zo zacht en vers en dat miste ik met die chocbisquit.

2

Re: Chocoladebisquit

Dat hangt er een beetje van af, hoe maak jij chocoladebiscuit?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Chocoladebisquit

ik vind het ook hoor, ik maak hem met de biscuitmix en dan wat cacao eraan toevoegen (soms wat suiker, niet altijd), en ik heb geprobeerd met extra water (een beetje, maar hij blijft wat droger.
Wel net zo luchtig bij mij, maar toch wat droger.
Ik gebruik nu als ik chocola nodig heb de pakjes Sachertaart (bij de AH van Dr. Oetker). Daar moet nog wel boter bij, maar het is toch een erg luchtige taart en hij valt erg in de smaak in mijn omgeving. De chocoladeglazuur doe ik er meestal nog wel tussen als laagje :P

Mijn website: Presentaart

4

Re: Chocoladebisquit

En als je er nou wat extra ei doorheen zou doen, zou dat schelen?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Chocoladebisquit

Bij mij wordt chocoladebicuit ook een stuk minder luchtig (hoog) en wat droog van smaak. Wat ik toevoeg aan cacao dat laat ik weg met biscuitmix. En ik voeg ook wat extra water toe, dan is de taart niet zo droog. Ik heb gelezen dat je wat extra bakpoeder kan toevoegen zodat het toch luchtig wordt, maar ik heb het nog niet geprobeerd

groetjes Crystal
Mijn taarten zien? -->Crystal's creaties

6

Re: Chocoladebisquit

Ik heb daar dus geen last van dat het droger wordt. Ik doe er een scheut melk bij ipv water.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

7

Re: Chocoladebisquit

Ik ga het ook eens proberen om biscuitmix wel te laten voor de cacao, dan heb je nog net zo veel 'poeder'. Ben benieuwd.
Ik vind die pakjes Sacher torte namelijk vrij prijzig... :S

Mijn website: Presentaart

8

Re: Chocoladebisquit

Ja, die vind ik ook prijzig en zeker omdat ze het laatste jaar allemaal mislukt zijn! Dat had ik vroeger nooit! Ze hebben de receptuur veranderd. Niet ten goede dus....
Succes met je chocobiscuit