1

Onderwerp: twee keer zo lang mixen?

ik wil een aantal biscuits bakken en nu vroeg ik me af: als ik de dubbele hoeveelheid beslag gebruik, moet ik dan twee keer zo lang mixen? Of kan het wat korter?
Ik heb een handmixer dus ik hoop dat ik wat tijd kan winnen zo!

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

2

Re: twee keer zo lang mixen?

voor de hoeveelheid maakt het naar mijn idee niet uit. gewoon 10 minuten mixen

3

Re: twee keer zo lang mixen?

Marleen heeft volgens mij helemaal gelijk :Y

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: twee keer zo lang mixen?

Kijk, dat zijn dingen die ik graag wil horen! Scheelt weer mixtijd! Dank je wel

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

5

Re: twee keer zo lang mixen?

Als je 2 x zoveel mix doet moet je de gewone mixtijd aanhouden. Wel moet je goed beseffen of de hoeveelheid mix die je in een keer wilt maken wel in je kom past, ook na het mixen! En of je mixer wel goed alle beslag kan verwerken. Mocht het niet lukken kun je ook prima 2 porties direct achter elkaar bakken en dan in 1 keer de oven in.

Succes! Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

6

Re: twee keer zo lang mixen?

Marleen schreef:

voor de hoeveelheid maakt het naar mijn idee niet uit. gewoon 10 minuten mixen

daar ben ik het niet mee eens, als ik een biscuit (zelf) maak van 3 eitjes of 10 eitjes, wel dan mix ik gewoonlijk die van 10 eitjes iets van een 8 minuutjes en die van 3 eitjes heeft na 5 minuutjes al dezelfde consistentie ...

dus de tijd moet toch wel een beetje aangepast worden aan de hoeveelheid, misschien is dit met een keukenrobot anders maar met mijn handmixertje niet :o

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!