1

Onderwerp: Bruidstaart...tje...

Beste forummers!

Ik ga voor het eerst een "echte" decoratietaart bakken en wel een bruidstaartje voor mijn ouders, die 33 jaar getrouwd zijn..
In de shop heb ik al een start pakket gekocht:

Inhoud: 1kg biscuitmix, 1 x300gr. botercreme mix, 1 x 750gr. Ballina paste-to-cover Chocolate fondant.

Ik heb twee bakvormen erbij gekocht, eentje van 15 cm en eentje van 25 cm...

Nu moet de taart natuurlijk een vulling hebben, maar zo beginnerd als ik, vraag me natuurlijk af of je geen smaakje bij de botercreme mix moet toevoegen... heb geen idee hoe het smaakt!
Misschien iemand een hele handige snelle vulling...

De fondant is Ballina chocolate taste fondant (wit gekleurd)...leek me leuk kleine bloemmetjes van de tevoren te spuiten... kortom ik heb effies wat smaakadviezen nodig!

Re: Bruidstaart...tje...

Ik heb geen idee hoe de botercreme smaakt van de webshop, maar ik zou zeggen maak het gewoon, proeven en dan kijken of je er nog wel een smaakje aan toe wilt voegen. Want als ik ze hier moet geloven is het heeeeeeeeeeeeeel erg lekker...

Mijn taartjes zijn ook te zien op: http://mamasas.mijnalbums.nl/

3

Re: Bruidstaart...tje...

De botercreme gemaakt met de webshopmix kun je altijd eventueel nog een smaakje geven door er een aroma/essence aan toe te voegen die je lekker vindt...of bvb een deel van het toegevoegde vocht vervangen door een zelfde hoeveelheid likeur , ook kun je natuurlijk een vruchtenpulp toevoegen (vocht van de mix verminderen in de verhouding 1 deel vocht minder voor 2 delen pulp)nog wel even goed doormixen als je smaakje erin zit

I believe in Sandy Claws

Re: Bruidstaart...tje...

oh da's lekker, likeur... Ik had daar nog niet aan gedacht! Volgens mij erugg jammie met die fondant van de webshop erbij! enfin, ik ga een opzoek naar een lekkere likeur...

Onze eigen bruidstaart was met Caramel Cointreau...zalig!!


http://www.bruidstaartspecialist.nl/dynamisch/image/fotoalbum/album/795_1_070707.jpg
Deze is van de bruidstaartspecialist! was echt super gemaakt!

5

Re: Bruidstaart...tje...

De botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Bruidstaart...tje...

oh prima! Voordeel is natuurlij dat ik kan proberen de taart in twee 3 lagen te krijgen, eentje "puur" een eentje met likeur! haha... denk dat ik hetzelfde maar doe met de bovenste taart...jaha, meteen proberen met stapelen! ;-)

7

Re: Bruidstaart...tje...

wat een prachtige taart!!! Weet iemand wat voor kleur het is, Ik dacht eerst iets goud-achtigs, maar weet het niet zeker.

Voor de botercreme kan je wat vruchten toevoegen. Op zich is -ie zo al heerlijk, maar ik vind cacao erdoor altijd erg smakelijk, of anders misschien wat citroensmaak voor het frisse. Het is maar net wat je lekker vindt (likeur dus niet, dat vind ik niet zo lekker).

Mijn website: Presentaart

8 Laatst bewerkt door tom poes (19-09-2007 13:33)

Re: Bruidstaart...tje...

Wat een prachtige taart hadden jullie, zal ook wel wat gekost hebben..... (zei zij zunig) :lol: !
Andere lekkere snelle vullingen: Kant en klare puddingtoetjes, de luchtige varianten (chipolata, citroenkwarktaart - is heerlijk :Y -, chocolademouse)

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: Bruidstaart...tje...

hey geweldig! Nou dat worden al meer taarten, alleen al om de vulling uit te proberen... Tja, trouwen da's duur, tenminste die van ons wel! maar, hij was helemaal geweldig en hoe we het wilde... de avondgasten kregen petit fourtjes:

http://www.bruidstaartspecialist.nl/dynamisch/image/fotoalbum/album/796_2_070707.2

we zijn getrouwd ( en hebben de gehele dag en avond/nacht) op een Slot! Dus moest een beetje " middeleeuws" met sierlijke bruin en goud.. De rozen waren prachtig gebrushed met goudpoeder, net als de band om de taarten...

Ik denk dat ik de onderste doe met 1 laagje botercreme van de webshop, 1 laagje met chocomousse... en dan de bovenste taart met likeur ofzo! Heb ik meteen 3 dingen in 1 hahaha...tenminste, als alles lukt..

10

Re: Bruidstaart...tje...

Ik post maar hier meteen mijn opkomende vragen...

*Woensdag zijn ze 33 jaar getrouwd... helaas kan ik zaterdag en zondag alleen maar de basis maken..en evt  roosje maken van icing.. is het dan nog woensdag goed? als ik de gehele dag de tijd heb om hem te decoreren??

* Wat ik heb kunnen lezen op het forum is deze volgorde...mocht ik iets missen of het is helemaal fout...heluppp!

Basis taart maken (ehh kapsel?) --> met rust laten hahaha--> Snijden in lagen --> "dijkje" maken van Botercreme ( eehhh bc?) ---> vulling smeren --> taart weer tot 1 geheel maken --> Laagje met BC over de gehele taart --> koelen --> Fondant uitrollen, op werkplek bestuift met poedersuiker. --> Taart bekleden... decoreren...

*En dan, hoe kan ik het beste mijn 15 cm doornsee taartje bevestigen op de onderste taart van 25 cm...

Tja, zoals jullie zien, voor mij meteen een groot project! ...nu maar duimen dat het gaat lukken!

11

Re: Bruidstaart...tje...

Je verhaal klopt hoor...Tips:

Decoraties kun je idd gemakkelijk van te voren maken, van royal icing is het zelfs aan te raden (dan wordt het hard en kun je het gemakkelijk op de taart plaatsen). Maak je decoraties van fondant of marsepein dan kan dat ook prima, verpakken in plasticfolie of -zakje en dan in een plastic doos.

Voor de botercreme voor het dijkje en het afsmeren raad ik de compacte botercreme aan (zie recepten).

Bevestigen van boven- op ondertaart: zet het kleine taartje op een stukje in plasticfolie ingepakt dun maar stevig karton (net iets kleiner dan je taartje). Steek op de plek waar hij moet komen van die dikke rietjes in de ondertaart, die je eerst op maat hebt gemaakt. Plaats dan het boventaartje op de ondertaart. Je kunt ook houten stokjes (bijv. maisprikkers oid) gebruiken.

Groetjes, succes en plezier!

Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

12

Re: Bruidstaart...tje...

Bedankt voor je reactie! Kan ik dan ook goed de twee kapsel's bewaren?? Neem aan luchtdicht...maar ook in de koelkast? of gewoon in de keuken ;-)

Ik snij ze dan pas woensdag in lagne, lijkt me dat de taart dan verser blijft dan verschillende lagen!...

Ik hoop dat ik morgen al wat bestelde dingentjes binnen heb...misschien toch maar effies oefenen voordat ik woensdag met een noodgedwongen appeltaartje aankom! hahaha

13

Re: Bruidstaart...tje...

Die botercrememix van de webshop... die is zoooo lekker daar moet je geen smaakje meer doorheen doen. Zonde!!!!!
Althans dat vind ik, ik maak altijd wat extra om de schaal uit te kunnen likken hahaha.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

14

Re: Bruidstaart...tje...

Hoi Dorieneliane,

Je kunt het beste je kapsels na het bakken direct invriezen (wanneer ze zijn afgekoeld). Daar worden ze smeuiger van en je kunt ze meteen lekker lang bewaren. En in lagen snijden gaat heel gemakkelijk als je taart nog een ietsiepietsie bevroren is. En oefenen is natuurlijk altijd leuk :) maak je meteen drie kapsels van het weekend, heb je er

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

15

Re: Bruidstaart...tje...

echt, we kijken zowat met "heimwee" terug naar de dag...alles was zo geweldig gaaf...
Er staat een demo versie van ons bijna 3 uur lang durende dvd, deze is een 15 min dacht ik.. www.dvd-filmstudio.nl en dan demo... dan nummer 2...zo weet je precies het sfeertje van onze dag!

Denk dat ik vanmiddag maar aan het bakken ga! Als het afgekoelt is, in de vriezer! kan ik maandag een tweede/derde maken voor de bruidstaart  je... en dan de bevoren eruit halen en decoreren... darana kun je het denk ik niet opnieuw invriezen hey?? ( De top van onze taart staat namelijk ook in de vriezer, gevraagd aan de bakker en dat ging tot 1 jaar...dus 07-07-08 snijden we hem weer aan!)

16

Re: Bruidstaart...tje...

Ik ken de botercreme van de webshop niet, maar ik doe in m'n eigen botercreme ook altijd likeur en wel mocca likeur.......

17

Re: Bruidstaart...tje...

dat klinkt ook heerlijk!.... Ik heb de biscuitmix van de webshop, alleen, ik kan natuurlijk geen beslag bewaren, lijkt me... effies opzoeken of ik het kan opdelen! Dan ga ik dadelijk een eerste taartje, 15 cm doorsnee bakken!!

Gisteren voor het eerst met icing geschreven... mijn mix was iets te dun, perfect voor schirjven, straks maar effies poedersuiker halen...gelukkig zit supermarkt hier de straat uit! haha