Onderwerp: Premiere nieuw recept
Dit weekend wat gespeeld me materialen om weer eens wat nieuws te maken, vooral ganache wilde ik eens mee rommelen......vaak toch wat zwaar, gekoeld vrij stevig en toegevoegd aan botercreme vaak veel te vet.....voor velen.....
Dus toen maar eens met eiwitten aan de slag (ik ben dol op meringues)
En dit kwam eruit.
1 eiwit
60 gram fijne tafelsuiker
40 gram zeer donkere chocolade
40 gram slagroom.
Chokolade fijnhakken en in kom doen, slagroom aan de kook brengen, toevoegen aan de chocolade en roeren totdat alle chocolade opgelost is en een mooie gladde ganache is ontstaan, opzij zetten.
Eiwit en suiker in een hittebestendige kom doen boven een pan met zacht kokend water )zorg dat de kom het water niet raakt), met de handmixer kloppen en tot een temperatuur brengen van 70 graden, kom afnemen en nu 5 tot 10 minuten op een hoge snelheid mixen, de ganache toevoegen en nog eens 30 sec mixen, nu in de koelkast af laten koelen.
Gebruik als vulling of voor decoratiespuitwerk, gekoeld bewaren.
De texture is uitermate cremig, de smaak is volle chocolade
Veel plezier ermee.