stef schreef:Beste mensen.
Vandaag geregistreerd als forumlid, na dagen struinen door de site. Ik had een vraagje en kon het antwoord niet vinden in Faq en Forum.
Voor een bruidstaart werk ik dit keer met fondant. De gekleurde fondant slaat wit uit door de poedersuiker. Hoe kan ik dit voorkomen. Rol ik te weinig misschien?
Ik neem aandat je rolfondant bedoelt?
Als fondant droogt is het uiteraard mat van kleur, maar wit uitslaan heb ik nog nooit gehad, rolfondant moet goed doorgekneed en soepel zijn tijdens het uitrollen, niet draaien op de poedersuiker dus.
Je legt je fondant op de met gezeefde poedersuiker bestrooide ondergrond en rolt hem dan uit, je fondant dus niet net als een lap deeg keren op de suiker maar altijd met dezelfde kant naar beneden laten liggen, enkele rol bewegingen maken (dus niet snel op en neer rollen want dan kleeft de boel vast aan je deegroller) en zo rusdtig de rolfondant op de goede grote brengen, je taart bedekken en afwerken en met je vlakke, droge, schone hand het fondant wrijven tot het mooi glad en gepoetst aanvoelt. Wit uitslaan moet dan absoluut niet kunnen.
I believe in Sandy Claws