Onderwerp: Rolfondant 1
Eindelijk bericht gehad en toestemming om een aantal 'icing'recepten te vertalen en te posten hier )
Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan zullen hebben als ik heb.
De poedersuiker die ik gebruik in alle recepten is de poedersuiker uit de webshop, hier zitten verder geen antiklontmiddelen in en ik zeef alles voordat ik het gebruik.
Rolfondant 1
900 gram poedersuiker
125 ml vloeibare glucose
15 gram gelatine
25 gram eetbare glycerine
50 ml koud water
smaakje (optioneel)
Week de gelatine in het koude water voor minstens 15 minuten, plaats het au bain marie boven een pan zachtjes kokend water en roer totdat alle gelatine is opgelost. Voeg glycerine en glucose toe en roer totdat alles gesmolten is.
Maak een kuiltje in de gezeefde suiker en geef daar het gelatine mengsel in, meng en daaropvolgend kneed totdat je een mooi glad en satijnachtig deeg hebt verkregen.
Goed verpakken in dubbel plastic en daarna in een goed af te sluiten container of goed afgesloten dik plastic zak, bewaar in de koelkast tot gebruik. Bewaartijd minimaal 3 maanden.
Voor gebruik stuk afnemen, verpakken in plastic, op kamertemp laten komen, goed doorkneden.