Onderwerp: Hummingbird cake
Recept voor een australische hummingbird cake
Deeg: 375 gram meel
460 gram ananas stukjes uit blik, goed uitgelekt
400 gram bruine suiker
75 gram kokosrasp
375 ml zonnebloemolie
1 volle theelepel bakpoeder
3/4 tl kaneel
2 handen gehakte walnoteb of pecannoten
3 bananen
4 kleine eieren.
Zeef het meel, bakpoeder en kaneel in een grote schaal. Suker en kokosrasp erdoor mengen. Eieren en zonnebloemolie erdoor mengen tot je een soepel deeg hebt.
De bananen in stukjes snijden en samen met de ananas stukjes en de noten door het deeg mengen (niet mixen!!)
In een springvorm gieten (26 cm) en de bovenkant glad strijken. Bakken op 170 graden, zo`n 60 tot 90 minuten. Daarna de taart laten afkoelen.
Voor het glazuur : 250 gram verse kaas
250 gram poedersuiker
30 gram zachte boter
1 citroen
handje vol gehakte walnoten of pecannoten
Het sap van de citroen, de verse kaas en de boter goed mengen. Vervolgens de poedersuier er door roeren. Over de taart verdelen en glad strijken. Noten erover verdelen.
Het is een heerlijke taart, maar wel heel machtig.
Als je eens googled op hummingbird cake en dan op afbeeldingen zie je ook nog hele mooie bloemen gemaakt van ananas.
Jessica