1

Onderwerp: Hummingbird cake

Recept voor een australische hummingbird cake

Deeg: 375 gram meel
          460 gram ananas stukjes uit blik, goed uitgelekt
          400 gram bruine suiker
          75 gram kokosrasp
          375 ml zonnebloemolie
          1 volle theelepel bakpoeder
          3/4 tl kaneel
          2 handen gehakte walnoteb of pecannoten
          3 bananen
          4 kleine eieren.

Zeef het meel, bakpoeder en kaneel in een grote schaal. Suker en kokosrasp erdoor mengen. Eieren en zonnebloemolie erdoor mengen tot je een soepel deeg hebt.
De bananen in stukjes snijden en samen met de ananas stukjes en de noten door het deeg mengen (niet mixen!!)
In een springvorm gieten (26 cm) en de bovenkant glad strijken. Bakken op 170 graden, zo`n 60 tot 90 minuten. Daarna de taart laten afkoelen.

Voor het glazuur : 250 gram verse kaas
                           250 gram poedersuiker
                           30 gram zachte boter
                           1 citroen
                           handje vol gehakte walnoten of pecannoten

Het sap van de citroen, de verse kaas en de boter goed mengen. Vervolgens de poedersuier er door roeren. Over de taart verdelen en glad strijken. Noten erover verdelen.

Het is een heerlijke taart, maar wel heel machtig.

Als je eens googled op hummingbird cake en dan op afbeeldingen zie je ook nog hele mooie bloemen gemaakt van ananas.

Jessica

2

Re: Hummingbird cake

Hallo Jessica,

Wat voor kaas gebruik je dan en wat voor meel?? Gewoon bloem??
En de kaas, oude jonge, monchoe?

Groetjes Gonnie

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

3

Re: Hummingbird cake

Bakmams schreef:

Hallo Jessica,

Wat voor kaas gebruik je dan en wat voor meel?? Gewoon bloem??
En de kaas, oude jonge, monchoe?

Groetjes Gonnie

Verse kaas heb je in grof weg 3 soorten, cream cheese (zoiets als mon chou of aanverwanten) mascarpone en ricotta.........sommigen tellen er ook een cottage cheese onder maar dan wordt het uiteindelijke product anders vanwege een laag vetgehalte......

Grofweg de meeste van dat soort recepten gaan uit van een cream cheese....(mon chou, philadelphia etc)

I believe in Sandy Claws

4

Re: Hummingbird cake

Bakmams schreef:

wat voor meel?? Gewoon bloem??

Gezien het recept waarschijnlijk een zelfrijzend bakmeel....... (kleine eieren, weinig bakpoeder, zwaar deeg) :)

I believe in Sandy Claws

5

Re: Hummingbird cake

Oke dank je wel. Gaan we eens proberen. Ben wel in voor iets nieuws.

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

Re: Hummingbird cake

Ik heb Jessica even gemaild en gevraagd wat voor meel zij gebruikt,en ze gebruikt gewone tarwe bloem!
Dus geen zelfrijzend bakmeel!!
En roomkaas,of monchou!
Groetjes Darlene

7

Re: Hummingbird cake

Ik zie het nu dus pas :O
Ik heb het recept overgenomen uit het duits en daarin werd dus gewone bloem gemeld.
Darlene had me inderdaad gemaild, maar ik had nog geen tijd gehad om hier te kijken.

Jessica