Ik heb deze nog nooit zelf gemaakt, ik koop fondant om te gieten altijd kant en klaar.
440 gram suiker
155 ml water
60 gram glucose
Water en suiker samenvoegen.
Zachtjes verwarmen in een dikbodem pan al roerend, regelmatig de wanden met een vochtige kwast de kristallen naar beneden vegen zodat zich geen verdere kristalvorming voor kan doen.
Als alles kookt goed aan de kook houden totdat de suikertermometer 110 graden aangeeft.
Nu de glucose toevoegen, doorkoken tot 115 graden
Nu uitschenken op een natgemaakte marmerplaat of vetvrije koel werkvlak.
Enigzins af laten koelen tot handelbaar en met een platte spatel van buiten naar binnenwerkend d e suiker naar binnen trekken/schrapen met een figuur 8 beweging, dit van alle kanten blijven herhalen totdat de siroop cremig en wit wordt.
Nu in een goed af te sluiten container overbrengen, afgieten met wat basissiroop en afsluiten, siroop voor gebruik even eraf halen of gebruiken om de fondant af te slappen.
Ik moet dit toch ook eens maken......
Ik heb ergens wel nog een korstende fondant (glimmend en wel) voor dipcookies en die was een stuk simpeler, volgens mij ook te gebruiken als een gietfondant, zal eens zoeken
I believe in Sandy Claws