1

Onderwerp: Vraagje over een recept aan Granny

Hoi Granny,

Ik heb in een heel klein boekje (cookies, cakes & pies) een recept staan voor Angel Food Cake. Ik had al begrepen dat dat een beetje op biscuit lijkt. In het recept staat echter dat er een theelepel cream of tartar in moet. Ik heb geen idee wat dit is. Kan jij mij hierbij helpen?

2

Re: Vraagje over een recept aan Granny

merlette schreef:

Hoi Granny,

Ik heb in een heel klein boekje (cookies, cakes & pies) een recept staan voor Angel Food Cake. Ik had al begrepen dat dat een beetje op biscuit lijkt. In het recept staat echter dat er een theelepel cream of tartar in moet. Ik heb geen idee wat dit is. Kan jij mij hierbij helpen?

Yep cream of tartar wordt vaker gebruikt in gebak met veel eiwitten etc.
en het is dus een middeltje om meer luchtigheid te geven en vast te houden, je kunt het meestal wel vinden in een goed gesorteerde toko, natuurwinkel etc.

Het is een onderdeel van wat wij kennen als bakpoeder, bakpoeder is eigenlijk een mix van creme tartar en natriumbicarbonat.

I believe in Sandy Claws

3

Re: Vraagje over een recept aan Granny

Thanks voor de snelle reactie. Gewone bakpoeder heb ik wel in mijn keukenkastje staan. Zou ik dat dan ook kunnen gebruiken i.p.v. cream of tartar? Of gaat dan de hele cake naar de maan?

4

Re: Vraagje over een recept aan Granny

merlette schreef:

Thanks voor de snelle reactie. Gewone bakpoeder heb ik wel in mijn keukenkastje staan. Zou ik dat dan ook kunnen gebruiken i.p.v. cream of tartar? Of gaat dan de hele cake naar de maan?

Ik heb geen idee om eerlijk te zijn want ik heb altijd dat soort dingen wel in huis, maar als de toevoeging alleen creme of tartar is kun je er ook voor kiezen het weg te laten want ik denk dat bakpoeder te 'grote luchtkamers' gaat geven terwijl de creme of tartar alleen wat meer stabiliteit geeft aan de eiwitten maar de structuur die je erin hebt geslagen met het opslaan van de eiwitten zou kunnen veranderen door de natriumbicarbonaat (rijsmiddel).

I believe in Sandy Claws

5

Re: Vraagje over een recept aan Granny

Dames, ik verplaats dit topic even naar 'Bakken & Vullen' omdat het geen ingezonden recept betreft :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag