belluna schreef:en hoe doen bakkers het?
ook met kakkelverse eitjes!
en hoe leer je het op school? met kakkelverse eitjes...
maar dit is een discussie zonder einde ....
Ik realiseer mij net dat jij uit Belgie komt, even uitleggen dus, in de jaren 80 en begin jaren 90 hebben we hier in Nederland een aantal zware voedselvergiftigingsgevallen gehad door salmonella waaronder ook in een bejaardentehuis waardoor ettelijke oudjes het lood legde.
Dat heeft nogal voor wat paniek gezorgd, verscherpte wetgeving en de realisatie van de verschillende branches dat het gebruik van rauwe eieren in bepaalde ongekookte producten beter teruggedrongen kon worden, want de wettelijke verantwoordelijk ligt bij de maker.
De mousses, mayo's en andere producten met rauwe eieren zijn intussen bijna door iedereen die werkt voor het publiek op grote schaal zijn in de ban gedaan en men ging werken met poeders en gepasterizeerd ei, daarom zijn die goed verkrijgbaar hier, ook voor het publiek in de goed gesorteerde supermarkt.
I believe in Sandy Claws