Bloem14 schreef:Hoi
Ik wil binnenkort voor mijn moeder met d'r verjaardag een taart voorschotelen als de familie komt maar de meeste tantes zijn aan het sonjaBakkeren of hebben altijd 'een klein stukje' idee. Hoe kan ik dat met deze taarten toepassen. Ik heb vorige x een taart gemaakt uit het sonja Bakker boek maar deze taarten zijn leuker!!
Heeft iemand tips of recepten die ik daar goed voor kan gebruiken?
dan had ik nog een vraagje. Vorige week mijn eerst taart gemaakt. Een chocolade taart. Netjes met bescuitdeeg. Heel mooi geworden. Nou gebruik je de boven kant als onderkant toch? (had ik ergens op het forum gelezen). Nou had ik hem netjes door gesneden en was gaan vullen met verse aardbeien en choco mousse. Ik had hem op een glasplaat liggen. En toen .............. ja hoor......... heel de onderkant zat vast aan die glasplaat!! Waar moet ik op letten en wat heb ik verkeerd gedaan? Het was mijn eerste taart dus de gasten vonden het niet heel erg maar ik ben toch redelijk perfectionisch dus toch een beetje een dompertje. Ze vonden hem trouwens wel heel lekker en er leuk uit zien.
Hopelijk weten jullie hier ook raad mee
Een biscuit bovenkant kan erg plakkerig worden en daardoor vastplakken aan iets waar je hem opzet, maar waarom de taart op zijn kop zetten.?
Beter gewoon doorsnijden, vullen en als de top niet netjes is, de toplaag draaien en met de kop naar beneden op de vulling zetten. Ikzelf verwijder meestel een lelijke top, dan de bovenkant afstrijken met je afwerkmiddel en verder gaan met afwerken.
Je light vraagje is wat moeilijker te beantwoorden aangezien gebak zich niet echt leent in welk dieet dan ook, ik weet niet wat Sonja Bakkeren inhoud wel weet ik veel over voedsel Je kunt gewoon kiezen voor biscuit gezien het grote volume, weinig suiker, veel eiwitten en verwaarloosbaar vet.....
De vulling kun je zelf maken in de vorm van vers fruit ingebed in een laagje van bvb Klop Klop (namaak slagroom in droge vorm te koop) of een mouse op basis van magere yoghurt of kwark.
Je kunt ook alles wat chiquer maken, je onder biscuit in een ring zetten, dun laagje banketbakkersroom aanbrengen, je fruit kiezen, schonen en klein snijden, een gelei maken meet bijpassende fruitsap en gelatine, het fruit rangschikken op de banketbakkersroom, de geleilaag eroverheen gieten, nu de volgende laag biscuit ook voorzien van een dun laagje banketbakkersroom (of nog slimmer tegelijkertijd met de onderste biscuitlaag ) en deze met room kant naar onder op het fruit aanbrengen, lichtjes aandrukken en nu laten koelen in de ijskast zodat de gelei zich kan zetten. Daarna afwerken naar wens. En zo zijn er wel meer mogelijkheden om zowel suiker als vet te beperken in een taart.......
Ik heb eens opgezocht wat Sonja Bakkeren inhoudt..hmm je kunt natuurlijk ook de humorvolle weg kiezen, een mooie ontbijtkoek kopen hier leuke petit fours van maken met behulp van een klein beetje botercreme, lemoncurd of andere marmelade en afwerken met een dun laagje fondant of marsepein
I believe in Sandy Claws