1

Onderwerp: Bakken in twee delen

Heeft iemand wel eens 2 stukken biscuit apart gebakken en daarna tegen elkaar aan bekleedt (dat je dus een grote taart krijgt)?
Is dat te doen? Ik loop er een beetje tegenaan dat veel mensen graag een grote taart willen maar ik met mijn max maat van de oven zit.
Ik ben bang dat je iets hoogteverschil in de biscuits hebt en dat je dat dus ziet, ben benieuwd naar ervaringen dus!

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

2

Re: Bakken in twee delen

Ik heb het nog niet gedaan, maar het zou moeten kunnen.
Zelfs bij een klein beetje hoogteverschil kan je dat wel opvangen door de vulling h

3

Re: Bakken in twee delen

ik heb het al gedaan voor een reuze groot dartsbord,  twee vierkanten gebakken, in een grote ronde gesneden en dan de zelfde hoogte genoemn voor beide, dus bijsnijden ... ging heel goed met mijn reuse groot zaagmes ;)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

4 Laatst bewerkt door wendy (28-07-2007 15:26)

Re: Bakken in twee delen

OOO, maar daar heb ik wel een handig trukje voor hoor. ;) Hier komt ie.

Bak twee vierkanten of rechthoeken.
Leg ze met de platte (goede)kant naar beneden en snijd met je taartsnijdereen plak van net iets minder dan 1 derde, bij beiden taarten dus even hoog.
Haal de onderste plakken er onder vandaan en herhaal dit bij de nog dikke stukken.
En nu weer de middenlaag eronder vandaan en nu nog een keer snijden zodat je bij beiden een hobbelig plakje eraf snijd, hou de laagste kapsel aan voor de juiste hoogte. De restjes weggooien. (of opeten. ;) :9 :shhh: )
Nu alles weer op elkaar en omkeren zodat je weer je mooie strakke bovenkant van de kaspel boven hebt.
(Is dit nog te volgen? :think: )

Nu snijd je van 1 van de twee kapsels een rand van de zijkant weg, heel dun, alleen om het buitenkandje weg te halen.
Bij de tweede kapsel ook aan een kant, maar nu een cm of 2 tot 5 afsnijden. (net zoveel als de maat die je wilt bereiken toelaat natuurlijk.)
Nu wissel je bij beide taarten de middelste laag om, Bij de ene steekt dus de middelste uit en bij de ander heb je een inkeping. Dit kun je natuurlijk het beste meteen tegen elkaar doen, zodat er niets afbreekt, maar zo komt het even het duidenlijkst over in schrift.

Bij het vullen leg je nu de onderste lagen tegen elkaar, eventueel plakken met een beetje botercreme. Dan gewoon vullen en de volgende lagen erop, je ziet nu dat het verspringt, dat zorgt ervoor dat je geen echte rand ziet.
En zo verder, ook de bovenste laag dus verspringen.
Afstrijken en bekleden als gewend.

Het klinkt ingewikkeld, maar dat ligt aan mij hoor. ;)
in de praktijk gaat het heel makkelijk en het werkt, kijk maar bij mijn puzzeltaarten met (ko)nijntje.

5

Re: Bakken in twee delen

Ahhh dank je Wendy! Ik snap hem helemaal!
Ik ga het zeker een keertje proberen!

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

6

Re: Bakken in twee delen

hahaha wendy...nu laat je me toch wel eventjes bezig zijn met hersengymnastiek....en dat op de zaterdag avond nu ik sinds een hele lange tijd een glaasje wijn op heb! Maar ik snap het nu helemaal....klaar is Clara! Bedankt voor de supertip. ga proberen of ik nog een paar hersencellen kan vinden waar ik deze informatie in op kan slaan!!!!

groet corinne

Groet Corinne