1

Onderwerp: chocolade ganache

Heeft iemand dit al eens gemaakt met melkchocolade?
Ik vanavond wel en heb er 2 blaadjes gelatine doorgedaan!
Had gelezen dat de substantie niet stijf wordt.
Heb het een kwartiertje in de koelkast gehad en het op de cake gesmeerd!
Heb het nu weer in de koelkast staan en hopen op een goede afloop!!
Iemand suggesties??

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

2

Re: chocolade ganache

En en, hoe was de afloop?

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: chocolade ganache

De substantie is werkelijk stijf geworden.
Het werkt dus heel erg goed, en het blijft ook goed zitten.
Zet een foto in de show off van mijn cakeje! (Onder taart)

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

4

Re: chocolade ganache

Dat is wel goed om te weten, vind melkchocolade vaak lekkerder als puur. Het smelt alleen lastiger bij mij.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: chocolade ganache

In principe kun je melkchocolade net zo gebruiken als pure voor ganache, hoor. Je moet alleen even opletten: goedkope chocolade bevat minder cacao en daarom moet je een andere verhouding room/chocolade aanhouden (minder slagroom toevoegen dus eigenlijk) want anders wordt ie nogal dun. Ik gebruk dan de verhoudingen voor witte chocolade.

Ik gebruik altijd het recept van Lara (van tartacadabra.nl) en dat gaat prima, ook zonder gelatine. Het wordt dan wel niet hard, maar stijft wel op, ongeveer zo als botercreme. Als je het giet kan het ook heel mooi strak worden (is mij trouwens nog nooit echt goed gelukt :D Wel de bovenkanten, maar de zijkanten toch niet).

Misschien en tip voor anderen met hetzelfde probleem: je kunt er heel mooi een chocoladerand omheen maken, of chocosticks rondom.

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!