In principe kun je melkchocolade net zo gebruiken als pure voor ganache, hoor. Je moet alleen even opletten: goedkope chocolade bevat minder cacao en daarom moet je een andere verhouding room/chocolade aanhouden (minder slagroom toevoegen dus eigenlijk) want anders wordt ie nogal dun. Ik gebruk dan de verhoudingen voor witte chocolade.
Ik gebruik altijd het recept van Lara (van tartacadabra.nl) en dat gaat prima, ook zonder gelatine. Het wordt dan wel niet hard, maar stijft wel op, ongeveer zo als botercreme. Als je het giet kan het ook heel mooi strak worden (is mij trouwens nog nooit echt goed gelukt Wel de bovenkanten, maar de zijkanten toch niet).
Misschien en tip voor anderen met hetzelfde probleem: je kunt er heel mooi een chocoladerand omheen maken, of chocosticks rondom.
Groetjes, Jozien.
Eigen taart is goud waard! ;)
Klik
HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en
HIER voor links van medebaksters!