1

Onderwerp: problemen met royal icing

Ik loop nu al 3 keer te tobben met de mix van de webshop, het is te dun of te dik het lukt me niet om een goede spuitbare icing te krijgen die miet uitloopt.
Voorheen gebruikte ik mix van een andere winkel en had ik nooit problemen.
Is er iemand die ook problemen heeft en waar zou het aan kunnen liggen????

2

Re: problemen met royal icing

ik heb het probleem ook.. krijg geen icing met de mix maar een soort lopend suikerpapje...

3

Re: problemen met royal icing

Als het te dik is kan je nog wat water toevoegen. Als het te dun is kan je poedersuiker toevoegen.
Werkt dat ook niet?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: problemen met royal icing

Zou het kunnen zijn dat jullie een gedeelte van de mix gebruiken? Ik heb zelf geen ervaring met de royal icing mix van de webshop maar heb wel gelezen dat je de hele zak in

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

5

Re: problemen met royal icing

mja, ik heb wel maar een klein deeltje gemaakt.. maar de ganse zak is wel HEEL veel hoor :s  zoveel icing krijg ik in een gans jaar niet op, eigenlijk nog nooit gebruikt..

6 Laatst bewerkt door meertensk (21-07-2007 23:33)

Re: problemen met royal icing

Ik ben ook aan het tobben met de icing. Die van de webshop, die van een winkel bij mij in de buurt... het lukt me niet de juiste dikte te krijgen.

De allerdikste versie die ik heb geprobeerd is een soort zacht deegballetje van de icing. Dan krijg je ontzettend pijn in je handen van het knijpen en komt het er n

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

7

Re: problemen met royal icing

als het te stijf is (wat meertensk zegt), doe dan gewoon een druppel water erbij, even doorroeren en kijken of het goed is. Niet teveel water, het is al snel teveel.
Ik heb soms ook problemen met de juiste consistentie vinden omdat ik te ongeduldig ben, dan denk ik, oh is wel goed zo en dan was het toch nog te stijf. Als je in dat geval opnieuw een druppel water erdoor doet en opnieuw in je spuitzak dan lukt het beter.
Die hele zak in een keer is inderdaad wel aan te raden, omdat idd de eiwitpoeder niet goed verdeeld is. Je kan er wel bloempjes van spuiten (als je de juiste consistentie vindt) en die heel lang bewaren of vlinders.

Mijn website: Presentaart

8

Re: problemen met royal icing

meertensk schreef:

Ik ben ook aan het tobben met de icing. Die van de webshop, die van een winkel bij mij in de buurt... het lukt me niet de juiste dikte te krijgen.

De allerdikste versie die ik heb geprobeerd is een soort zacht deegballetje van de icing. Dan krijg je ontzettend pijn in je handen van het knijpen en komt het er n

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9

Re: problemen met royal icing

Ik weet niet of het daaraan ligt. Misschien maak ik het verkeerd. Moet je de hele zak icing in een keer opmaken? Moet je altijd 10 minuten kloppen? Dat heb ik tot nu toe niet gedaan, maar na bestudering van het forum, ben ik helemaal onzeker geworden :s

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

10 Laatst bewerkt door Naära (22-07-2007 12:50)

Re: problemen met royal icing

Ik heb geen ervaring met de mix maar klop nooit 10 minuten. Ik doe water, eiwitpoeder en poedersuiker in een kom en mix het door elkaar. Desnoods nog iets water of poedersuiker erbij voor de juiste dikte.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

11 Laatst bewerkt door manika (22-07-2007 13:30)

Re: problemen met royal icing

Ook toevallig, ik ging de webshop mix ook vandaag voor het eerst gebruiken, maar bij mij blijft het ook duN. Heb er al onwijs veel poedersuiker bij gegooid.

Weet iemand hoelang je het moet mixen ? Ik heb nu mijn garde veranderd in de klopper, kijken of het dan beter doet. En heb mijn kenwood maar op de hoogste stand gezet. Kijken of er dan wat gebeurd.

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

12

Re: problemen met royal icing

Ik heb de Ri ook van de webshop geprobeerd maar hij begint gewoon dik hoor.,...
wordt pas dun als ik er meer water bij doe.
Wel gebruik ik de hele zak (ook omdat je massa moet hebben om de mixer zijn werk te laten doen)
Ik gebruik de klopper en laat die op de laagste stand een poosje draaien (geen idee of dat goed is ;)

13

Re: problemen met royal icing

Dan denk ik dat ik weet wat ik verkeerd heb gedaan.

Ik wilde maar klein beetje dus had het volgende gedaan :
125 gram Icing mix
15 ml water

Maar op de gebruiksaanwijzing staat dat je al het water erbij moet doen, dus dat heb ik ook gedaan, misschien had ik dus beetje voor beetje moeten doen.

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

Re: problemen met royal icing

Hallo allemaal,

hier even wat tips in het algemeen.

de zakken icing mix van de webshop(en ook die mijn cursisiten hier mee nemen) zijn gemaakt door poedersuiker en eiwitpoeder(in mijn zakken merengue powder maar dat maakt hier niets uit) samen te voegen.

je kunt wel minder maken maar dan moet je van te voren de hele zak eerst goed mengen door bijv. te zeven boven een kom dan goed roeren en dan een gedeelte nemen.

Let erop bij het toevoegen van water dat je eerst bijv 5/6 van de totale hoeveelheid toevoegd en daarna hele kleine beetjes tot je op de goede dikte zit.

mix op de laagste stand minimaal 10 min.tot de icing spierwit en dof is.

het veiligste is de hele zak maken en zorgen dat je genoeg tijd hebt om bijv. een voorraad vlinders of bloemen te spuiten.

of de icing in klaar gemaakte toestand in een tupperware bakje afgedekt met huishoudfolie(dus helemaal luchtdicht de folie op de icing drukken) te bewaren.
als je binnen een week weer gaat spuiten kun je het zo gebruiken anders eerst weer even in de mixer op een lage stand tot alle vocht weer mooi is opgenomen door het staan ontmengt de eiwit en de suker namelijk een beetje en vindt je vocht op de bodem van je bakje.

omdat je met eiwit poeder en water werkt is de klaargemaakte icing ook lang houdbaar.
het hoeft niet in de koelkast als je het op bovenstaande manier opbergt.

allemaal veel succes  bij de volgende poging en wil het nog niet dan zijn jullie allemaal van harte welkom op mijn bloemen spuit workshop!

groet en misschien tot ziens.

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

15

Re: problemen met royal icing

Dank je wel Saskia, voor die uitgebreide heldere uitleg. Ik ga het zeker de volgende keer proberen met de hele zak en mocht dat niet lukken, dan zie je me wel verschijnen ;-)
Ik maakte steeds (ons bin zunnig) een klein beetje icing omdat ik niet zo veel nodig had. Maar goed, dan gooide ik uiteindelijk toch alles weg, omdat alles mislukte.

Groetjes, Katja
Katja's baksels: http://www.katjabakt.mijnalbums.nl/

16

Re: problemen met royal icing

Hoi Saskie,

Ik kom echt snel een keer bij jouw iets volgen hoor !!!!!! Eerst mijn operatie 2 augustus en als ik weer helemaal de oude ben, kom ik zeker, want je woont niet ver weg van mij !!!!!!!!

Ja en ik maak ook altijd niet zoveel omdat je zoveel over houdt, maar dus de volgende keer heel weinig water erbij gooien, beetje voor beetje dus !!!!

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

17

Re: problemen met royal icing

meertensk schreef:

Dank je wel Saskia, voor die uitgebreide heldere uitleg. Ik ga het zeker de volgende keer proberen met de hele zak en mocht dat niet lukken, dan zie je me wel verschijnen ;-)
Ik maakte steeds (ons bin zunnig) een klein beetje icing omdat ik niet zo veel nodig had. Maar goed, dan gooide ik uiteindelijk toch alles weg, omdat alles mislukte.

Dat doe ik dus ook, 1 hele zak is mij te veel !!!!!!! Ook toevallig ik ging het ook vandaag maken voor het eerst, en het bleef zo dun dus dacht ga iets plaatsen op de site en toen kwam ik jouw berichtje tegen.

Ik heb mijn icing weg gegooid, het werd niet dikker, en er zat al hele lading poedersuiker in en had er geen zin meer. Gelukkig was het niet veel/

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

18

Re: problemen met royal icing

Boehoe en bij mij wil het gewoon ook niet lukken. Wel vlinders, dat is geen probleem, maar die dropflower en ik worden geen vrienden zo!
Mijn icing komt gewoon die zak niet uit, het is ook niet te stevig, heb geeneens opstaande pieken (met piek hoef ik het niet eens te proberen), maar nog wil het niet. Ga een ander spuitmondje halen, een hele grote, weet ik zeker dat het eruit komt:P

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Berichten [ 18 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » problemen met royal icing