Hallo allemaal,
hier even wat tips in het algemeen.
de zakken icing mix van de webshop(en ook die mijn cursisiten hier mee nemen) zijn gemaakt door poedersuiker en eiwitpoeder(in mijn zakken merengue powder maar dat maakt hier niets uit) samen te voegen.
je kunt wel minder maken maar dan moet je van te voren de hele zak eerst goed mengen door bijv. te zeven boven een kom dan goed roeren en dan een gedeelte nemen.
Let erop bij het toevoegen van water dat je eerst bijv 5/6 van de totale hoeveelheid toevoegd en daarna hele kleine beetjes tot je op de goede dikte zit.
mix op de laagste stand minimaal 10 min.tot de icing spierwit en dof is.
het veiligste is de hele zak maken en zorgen dat je genoeg tijd hebt om bijv. een voorraad vlinders of bloemen te spuiten.
of de icing in klaar gemaakte toestand in een tupperware bakje afgedekt met huishoudfolie(dus helemaal luchtdicht de folie op de icing drukken) te bewaren.
als je binnen een week weer gaat spuiten kun je het zo gebruiken anders eerst weer even in de mixer op een lage stand tot alle vocht weer mooi is opgenomen door het staan ontmengt de eiwit en de suker namelijk een beetje en vindt je vocht op de bodem van je bakje.
omdat je met eiwit poeder en water werkt is de klaargemaakte icing ook lang houdbaar.
het hoeft niet in de koelkast als je het op bovenstaande manier opbergt.
allemaal veel succes bij de volgende poging en wil het nog niet dan zijn jullie allemaal van harte welkom op mijn bloemen spuit workshop!
groet en misschien tot ziens.
Saskia
Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!