Onderwerp: harde randen biscuit mix
Hai,
Zojuist heb ik mijn nieuwe vorm (rechthoekige bakvorm van de webshop) eens uitgeprobeerd. Ging prima.
Omdat ik laatst een keer heb gehad dat er nog natte plekken in de cake zaten nadat hij uit de oven was gehaald, laat ik 'm over het algemeen iets langer in de oven staan, dan volgens de aanwijzingen moet.
Echter, vandaag had ik een keiharde rand om het deeg heen zitten die erg vies smaakte. Als je die rand openmaakt, dan is het feitelijk een luchtig geheel, maar wel heel hard.
Wat kan ik hier tegen doen? Ergens las ik dat je langer moest mixen, maar ik heb het volgende gedaan:
1e helft gemixed - 10 minuten topsnelheid - 2 minuten langzaam - gestort in vorm;
2e helft gemixed - 10 minuten topsnelheid - 2 minuten langzaam - gestort in vorm;
vervolgens de boel goed verdeeld over de vorm en dicht en glad gestreken.
Baktijden:
15 min 150 gr
15 min 160 gr
15 min 170 gr
12 minuten extra op 170
Zou het werkelijk aan het mixen liggen? Of misschien toch iets anders?
Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl