Onderwerp: Strik
Ik heb wel kleine strikjes op/om taarten gemaakt en dat is reuze simpel. Nu wil ik een grote strik op een vierkante taart gaan leggen.
Vorige week heb ik het ontwerp van de strik gewijzigd naar rozen met kriebelbeestjes, omdat ik bang was dat door het warme weer, de lussen van de strik het niet zouden houden. Die taart was voor een vrouw, dus rozen geen probleem.
Deze taart is voor een man, dus daar wil ik geen rozen op leggen. Het is echt de bedoeling dat de taart in z'n geheel er als een kado uitziet.
Nu heb ik een paar vragen om de slagingskans te vergroten:
- ik gebruik vaak tragant gom door fondant, kan ik dat ook door marsepein doen? Ik heb geen tylose in huis.
- ik zie weleens dat jullie iets ín de lussen van de strik stoppen. Het lijkt op een prop papier. Klopt dat? Krijg ik dat er later weer makkelijk uit?
- fondant met gom erdoor moet je 2 uur laten rusten alvorens verder te verwerken. Kan ik het ook vanavond maken en tot morgen laten liggen voor ik de strik ervan maak?
Alvast bedankt en groetjes,
Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep