1

Onderwerp: Taartpan

http://www.deleukstetaartenshop.nl/images/3deep%20round%20pan%20set.jpg

Heb het idee dat veel van de leden hier deze pannen gebruiken ( is dat zo of zit ik nu te zwammen)  maar nu de prangende  vraag waarom.

Wat zijn bijv de voordelen / nadelen  ten opzichte van een gewone springvorm ?

Lijkt mij bijvoorbeeld  dat het lossen moelijker gaat.

Dus   .........vertel vertel !!!!!!!!

Panasonic SD 253 Hawo Novum graanmolen /Graef 185 Cassic(snijmachine) een Kitchenaid en bak(brood)  meestal in de steenbakoven Rofco B20      Blog : steenbakkertje

2

Re: Taartpan

Ik deed het eerst ook met een springvorm maar dan zijn ze toch niet zo strak. Over het lossen; Dun invetten met crisco bloem erin uitkloppen en nooit meer problemen. Top vormen.

3

Re: Taartpan

Strak maken doe je toch gewoon bij het afsmeren voordat het fondant of de marsepein erop gaat?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

Re: Taartpan

Dus als ik tot de echte taarten bakkers wil behoren en tot het Gilde toegelaten wil worden moet ik er ook aangeloven   :lol:

Alle gekheid eventjes opzij   dus het is echt aan te bevelen ten opzichte van andere .

Gebruik momenteel 2 La Forma springvormen (rond doorsnee 20 CM )en die zijn echt niet goedkoop.

Panasonic SD 253 Hawo Novum graanmolen /Graef 185 Cassic(snijmachine) een Kitchenaid en bak(brood)  meestal in de steenbakoven Rofco B20      Blog : steenbakkertje

5

Re: Taartpan

Nou er is heel veel verschil in springvormen.
Ik gebruik de springvormen die ze bij de Blokker verkopen, daar zit geen randje in de bodem en bij de meeste anderen zit weel een randje of een ruitje of een schuin stukje..
En kijk maar naar dit taartje....hij wordt echt strak !
http://www.mijnalbum.nl/Foto=FTVNODF3

6

Re: Taartpan

Ik vond de springvormen ook prima hoor, alleen vaak wel wat laag. Ik hou van hoge taarten. :D
Met bakpapier verhogen kan wel, maar dan krijg ik mijn zijkanten niet echt strak. :S Mijn bakblikken kregen de laatste tijd een beetje moeite met loslaten van mijn taart. Ze waren denk ik overwerkt. ;) (lees aan het slijten :D ) Ook wilde ik toch nog een paar maten die ik niet had dus ook ik ben nu aan de pannen. Ik had al vierkanten, en die bevielen me super, nou, de ronde dus ook, mooi strak en ze vallen zonder probleem uit de vorm. En ze zijn dus 7.5cm hoog, net waar ik van hou. :D

Re: Taartpan

IK heb ook pannen maar alleeen omdat ik in Amerika met het bakken begon en daar de springvormen iets bijzonders zijn.
de mijne zijn dus maar 5 cm en dat is eigenlijk te laag de springvorm is dan net iets hoger maar die gebruik ik niet vanwege het randje  dat re bij mij in zit(ook laat bij mij de bodem nooit goed los en omdat ik alle taarten onderste boven doe wil ik een mooie bodem hebben).
voor appeltaart de springvorm voor cake en bischuit de pannnen dus.
maar als het je geen probleem opleverd zou ik het geld in je zak houden en lekker met de springvorm verder gaan!
saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

8

Re: Taartpan

Ik gebruik het liefst mijn springvom van de HEMA, die is ook helemaal glad en met een soort anti-aanbaklaag... en niet duur! Ik heb verschillende vormen, maar die HEMA-vorm is mijn favoriet!

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

9

Re: Taartpan

Ik heb 1x een springvorm gebruikt, vond het wel lekekr werken hoor:)
Ook heb ik een bakvorm van 26cm die is nog van me school:O en die werkt ook prima, vind het zelfs nog mooier ook lekekr strak indd:D

Denise

Ik heb ook nog een andere hobby, neem gerust een kijkje!  http://www.winkeltjes.net/draadennaald/