Onderwerp: Marsepein: Kleur erdoor rollen!
Ik vind het kneden van de kleurstof door de marsepein altijd een heidens karwei
. Gisteren bij de piratencakejes ontdekt dat als je de marsepein maar even kneed, uit de 'vieze-handen-fase' zal ik maar zeggen, en dan verder gaat met beetje uitrollen, dubbel vouwen, beetje uitrollen, dubbel vouwen enz. enz. dat eigenlijk veeeeeeel makkelijker gaat. Vast niet geschikt voor grote hoeveelheden, maar voor kleine beetjes wat mij betreft de oplossing (en werkt vast ook bij fondant)!
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"


. Ik rol een dikke plak en strijk dan met een cocktailprikker kleurstof er op (op verschillende plaatsen, niet prikken) en dan vouw ik de plak dubbel en rollen maar weer (en weer vouwen, weer rollen, weer vouwen etc.) net zo lang tot de kleur helemaal goed is.