1 Laatst bewerkt door mita (30-05-2007 12:25)

Onderwerp: petit fours

moet voor zondag 10 juni 100 petit fours maken nou wou ik weten hoe ik dat het beste kon aanpakken heb een bakblik van 27bij37 heb gerekent dat ik daar 36 stukjes uit kan halen.

1. als ik ze vrijdag maak en bekleed zijn ze dan nog goed, dus dat ze dan niet uitdrogen?
2. wat voor vulling kan ik het beste ervoor gebruiken of maak dat niet uit?

andere tips zijn ook welkom!!!

groetjes solainge

2

Re: petit fours

Ciscka31 heeft al een hoop petit fours gemaakt, je zou even kunnen zoeken bij de show-off want daar schreef ze ook iets hierover of anders haar even mailen!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

3

Re: petit fours

dank je wel lara, denk dat ik haar beter kan mailen.

groetjes solainge

4

Re: petit fours

hoi mita

je vraag is hoe je het beste kunt aanpakken.
ik heb gisteren voor het eerst petit fours gemaakt envondt het zelf wel meevallen.
ik heb een cake gebakken in de formaat 25x25 vierkant.
hieruit haalde ik 36 petit fours.

eenmaal gebakken ging ik hem vullen met de smaak wat je lekker vindt.
in ieder gaval een vulling dat er niet uitdruipt.
eenmaal op elkaar gelegd.
heb ik er stroken van gesneden en de zijkanten ook in gemeerd met wat je lekker vindt. deze stroken naast elkaar met ruimte ertussen op tafel gezet.
en dan de fondant uitgerold en erover heen gelegd zodat je de bovenkant en zijkanten in een keer bekleed.

deze in stukjes snijden en voila je hebt petit fours.

ik ga vanavond nog meer maken en zal er dan een howto van maken.
help ik een hoop mensen mee.
en is geen moeite.

hopelijk kan je hier al wat mee en anders tot vanavond wachten.

gr van marijke

10 augustus 2007 zijn wij getrouwd en ik heb mijn eigen bruidstaart gemaakt.
mijn taartcreaties kan je hier vinden. www.marijkevanburgh.mijnalbums.nl

5

Re: petit fours

quinesha schreef:

hoi mita

je vraag is hoe je het beste kunt aanpakken.
ik heb gisteren voor het eerst petit fours gemaakt envondt het zelf wel meevallen.
ik heb een cake gebakken in de formaat 25x25 vierkant.
hieruit haalde ik 36 petit fours.

eenmaal gebakken ging ik hem vullen met de smaak wat je lekker vindt.
in ieder gaval een vulling dat er niet uitdruipt.
eenmaal op elkaar gelegd.
heb ik er stroken van gesneden en de zijkanten ook in gemeerd met wat je lekker vindt. deze stroken naast elkaar met ruimte ertussen op tafel gezet.
en dan de fondant uitgerold en erover heen gelegd zodat je de bovenkant en zijkanten in een keer bekleed.

deze in stukjes snijden en voila je hebt petit fours.

ik ga vanavond nog meer maken en zal er dan een howto van maken.
help ik een hoop mensen mee.
en is geen moeite.

hopelijk kan je hier al wat mee en anders tot vanavond wachten.

gr van marijke

dank je wel marijke, vanavond is goed heb het pas voor volgende week nodig.
maar wil voor die tijd al proberen dat weet ik ongeveer hoeveel tijd het me gaat kosten. wat voor vulling heb je zelf gebruikt?

groetjes solainge