Hallo Riteke.
Ik hanteer het aantal pers. met de volgende cm.
32 cm | 29-25 pers.
28 cm | 16-20 pers.
24 cm | 12-16 pers.
20 cm | 8-12 pers.
18 cm | 6- 8 pers.
16 cm | 4- 6 pers.
12 cm | 2- 4 pers.
Voor een bruidstaart ga ik van de hoogst aantal pers. uit, dus bv. 32 cm =25 pers.
want de stukjes worden nooit zo groot gesneden, zoals op verjaardagen bv.
Het "paarse" bruidstaart was voor 100 pers.
2x 28cm= 40 pers, 2x 20cm= 24 pers, 2x 12cm= 08 pers, 1x 24cm= 16 pers,
1x 20cm= 12 pers. Totaal 100 pers.
Zoals je ziet zat er tussen de 3 lagen stapeltaartjes 8cm tussen.
De witte bruidstaart met paarse bloemetjes, daar zat 4 cm tussen, dat was mooier ivm de bloemenrand.
Dus hoe jouw verloop moet worden ligt een beetje aan het ontwerp.
Zelf zou ik de hoofdtaart groter maken, dan staat er wat, en de bijtaarten kleiner dan de basis van de hoofdtaart, maar goed, dat is aan ieder, voor elk wat wils he.
De taarten maak ik zo dicht mogelijk op de besteldag, vooral bruidstaarten, omdat ze meestal nog even te show staan.
Wel opletten dat het restaurant personeel ze NIET in de koelkast zet, want dan heb je kans op smeltende fondant/marsepein, dat hebben we hier eens een keer op de showoff gezien. Horror.
Hoop je een beetje te hebben geholpen, heb je nog vragen, gewoon stellen.
Succes, leuke opdracht joh.