1

Onderwerp: Vraagje voor Paloma... (of iemand anders die het antwoord weet...)

Hoi Paloma,  enige tijd gelden heb je je geweldige paarse bruistaarten mogen maken.
Voor hoeveel personen is dit geweest en was het ruim voldoende? Welke afmetingen hadden je taarten?
Ik heb een opdracht voor 125 personen. Mijn idee was hoofdstapel van 24/20/16
en drie stapels van 24/20
Wat vindt jij? (jullie)
En hoever van te voren vinden jullie het verantwoord om een taart te maken? Drie dagen?
thanks :-D

Groetjes Riteke en Martijn
www.delikatessen.mijnalbums.nl

2

Re: Vraagje voor Paloma... (of iemand anders die het antwoord weet...)

Hallo Riteke.

Ik hanteer het aantal pers. met de volgende cm.

32 cm | 29-25 pers.
28 cm | 16-20 pers.
24 cm | 12-16 pers.
20 cm |   8-12 pers.
18 cm |   6- 8 pers.
16 cm |   4- 6 pers.
12 cm |   2- 4 pers.

Voor een bruidstaart ga ik van de hoogst aantal pers. uit, dus bv. 32 cm =25 pers.
want de stukjes worden nooit zo groot gesneden, zoals op verjaardagen bv.

Het "paarse" bruidstaart was voor 100 pers.

2x 28cm= 40 pers,    2x 20cm= 24 pers,    2x 12cm= 08 pers,    1x 24cm= 16 pers,
1x 20cm= 12 pers.           Totaal  100 pers.

Zoals je ziet zat er tussen de 3 lagen stapeltaartjes 8cm tussen.
De witte bruidstaart met paarse bloemetjes, daar zat 4 cm tussen, dat was mooier ivm de bloemenrand.
Dus hoe jouw verloop moet worden ligt een beetje aan het ontwerp.

Zelf zou ik de hoofdtaart groter maken, dan staat er wat, en de bijtaarten kleiner dan de basis van de hoofdtaart, maar goed, dat is aan ieder, voor elk wat wils he.

De taarten maak ik zo dicht mogelijk op de besteldag, vooral bruidstaarten, omdat ze meestal nog even te show staan.
Wel opletten dat het restaurant personeel ze NIET in de koelkast zet, want dan heb je kans op smeltende fondant/marsepein, dat hebben we hier eens een keer op de showoff gezien. Horror.
Hoop je een beetje te hebben geholpen, heb je nog vragen, gewoon stellen.

Succes, leuke opdracht joh.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

3 Laatst bewerkt door riteke (22-05-2007 00:13)

Re: Vraagje voor Paloma... (of iemand anders die het antwoord weet...)

Zo, dat is nog eens en antwoord! THANKS :-D 
Wellicht kom ik hier nog op terug.  Ik ga nu eerst de vullingen maar eens bedenken. Ik heb carte blanche voor alles, heel leuk hoor maar wel lastig.

Groetjes Riteke en Martijn
www.delikatessen.mijnalbums.nl

4

Re: Vraagje voor Paloma... (of iemand anders die het antwoord weet...)

champagne met verse aarbeien is erg lekker
mag ik een tip geven maak em niet te zoet de meeste mensen houden er niet van

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)