Onderwerp: eetste keer mmf gemaakt
Hallo,
Ben vandaag wat ingredi
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » eetste keer mmf gemaakt
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo,
Ben vandaag wat ingredi
Ik doe het ook met de hand en ik heb helaas ook nog niet d
wat is presies mmf??
jullie hebben het er steeds over maar ik ken het niet
ik gebruik icing op marsepein
en is er een resept van?
wil het wel eens proberen
mmf is marshmallowfondant en het recept staat hier op de site onder recepten
Ik maak regelmatig mmf. Ik doe het in een mengkom met de deeghaak. Ik smeer dit in met crisco (plantaardige vet) Mijn handen smeer ik ook altijd in met crisco en dat werkt prima.
Ik heb wel de gouden tip denk ik:
Ik bestel het altijd samen met een vriendin bij trenddecor.nl. Kost geloof ik 25 euro per 5 kilo (wij delen dat dan).
Ik denk dat van MMF het leuke juist is dat je het makkelijk zelf snel kan maken ipv dat je het koopt
Wat mij betreft is de truc, zolang mogelijk met een lepel mengen en pas als dat ECHT niet meer gaat je handen erin..
Juul, is er veel verschil tussen zelfgemaakte mmf en die jij besteld? qua smaak, maar ook qua bewerking??
Wat nog een tip is bij zelfgemaakte MMF is het een paar dagen van te voren maken. Ik vind het veel makkelijker te verwerken na een paar dagen. (wel gewoon in een plastic zak bewaren)
Ik doe het als volgt:
De mmf smurrie doorroeren en in een grote beslagkom o.i.d. gieten, waar ik al een hoeveelheid poedersuiker in heb gedaan. Dit met de lepel doorroeren tot er een bal ontstaat. Daarna ga ik het met mijn handen kneden. Beter gezegd: ik duw met mijn handen op het deeg, zodra ik voel dat het gaat plakken, draai ik de bal om. Daaraan pakt dan weer poedersuiker die op de bodem van de kom ligt. Zodra de poedersuiker zo'n beetje op is, doe ik er weer aan de zijkanten van de bol bij, waardoor het iedere keer naar beneden zakt, zodra ik de bal oppak.
Op het laatst ben ik een beetje voorzichtiger met de hoeveelheid poedersuiker, omdat je moet zorgen dat hij niet te droog wordt.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is
Bedankt allemaal voor jullie tips ik denk dat ik er te vlug mijn handen heb ingestoken. Zal morgen of zo nog eens proberen en verwacht dat het wel zal lukken nu zonder al te veel geklieder.
groetjes
O my god wat een vaktermen allemaal Wat is MMF? Ben hier net nieuw!
Hahaha, nog zo een woord ===> icing
Hoi Kitchen Queen, er staat hier naast een FAQ met heel veel termen ook erin uitgelegd, scheelt een hoop als je inderdaad weet wat iedereen hier neerzeg :-) Enne welkom hier op het forum!!!
Hoi Kitchen Queen, er staat hier naast een FAQ met heel veel termen ook erin uitgelegd, scheelt een hoop als je inderdaad weet wat iedereen hier neerzeg :-) Enne welkom hier op het forum!!!
TNX!!!
Ik moet wel lachen om mezelf hihihihihi Ooit een miezerig taartje gebakken en voelde me meteen al een kitchen_queen, maar nu ik dit zie en jullie kunsten kan bewonderen *SLIK*
Ik moet nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel leren!
hiiiihiihi kitchen queen, je lijkt mij wel.
trouwens welke marsmallows kan je dan gebruiken, kan je die in elke supermarkt kopen dan??
marshmellows kun je gewoon in de supermarkt halen. Het ene merk werkt iets beter dan het andere. Ik haal ze zelf bij de c1000 maar dan in het 'oosterse' schap. Waar dus ook de ketjap enz. staat. Daar liggen bij ons American marshmellows. Die zijn ook allemaal wit. In het snoepschap zitten er ook roze tussen.
Hema heeft ook marshmellows.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » eetste keer mmf gemaakt
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.