1

Onderwerp: Hoeveel vulling?

Ik ga volgende week weer een taartje maken. Wil deze keer een vulling van banaanbavaroise met verse stukjes banaan maken.
Ik heb een zakje banaanbavaroise van 200 gram. Daar moet volgens de gebruiksaanwijzing 1 liter opgeklopte slagroom bij. Maar hoeveel heb ik nodig voor een taartje van 24 cm? Want ik denk niet dat ik die hele zak nodig zal hebben, toch?

En misschien een domme vraag, wanneer is slagroom opgeklopt?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Hoeveel vulling?

Hmm, als er al 1 liter slagroom bij moet heb je veel te veel. Normaal gesproken doe je ook maar 1 kuipje van 250ml slagroom in je taart als je dat als vulling gebruikt (ik tenminste wel, samen met nog andere vulling). Ik zou zelf dan de helft er van nemen, dus met 100 gram bavaroise met 500 ml slagroom erdoor heen. Denk wel dat je dan te veel hebt, of net genoeg voor een flinke vulling.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Hoeveel vulling?

De mix (poeder) is nog wel even houdbaar dus het is geen probleem om maar een gedeelte te gebruiken.
Als ik de helft neem zou ik daar dus 2 lagen van kunnen maken?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Hoeveel vulling?

Ik zie net op de verpakking staan dat er ook nog eens 250 ml water bij moet! Denk dat ik dan met 1/4 van de verpakking nog wel uit ga komen. Doe er immers ook nog wat verse banaan bij.

Wat denken jullie?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

5

Re: Hoeveel vulling?

Lastige vraag want ik maak ook altijd te veel, ik vries dan de restjes in. Maar ik weet niet of banaan zich zo makkelijk laat invriezen :S

1/4 klinkt wel weer weinig eigenlijk... je wilt toch 2 lagen? Misschien dan 1/3?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6 Laatst bewerkt door Naära (06-05-2007 15:36)

Re: Hoeveel vulling?

Banaan invriezen wordt meestal een grote snotbende.

Ik twijfel of ik 1 of 2 lagen moet doen. Ik denk niet dat ik die taart in 3 schijven kan snijden, 1 was al eng genoeg.

1/4 zou dan 250 ml opgeklopte slagroom, 60/65 ml water en 50 gram poeder zijn. En natuurlijk een banaantje (of 2).

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: Hoeveel vulling?

je zou even kunnen kijken bij de site van Wietske en Annette www.felicitaartjes.nl daar bij schema´s en misschien hebben ze daar ook iets staan over bavarois (volgens mij wel), kun je een beetje vergelijken. Ik denk trouwens dat voor een gewone taart het wel genoeg is hoor, maarja heb net zoals marianne altijd teveel vulling over, ook altijd bang voor niet genoeg ;) :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

8

Re: Hoeveel vulling?

Ik had als eerste op dat schema gekeken maar er staat niets over in.

Ik ga de gok maar gewoon nemen, als het niet genoeg is kan ik altijd nog wat bijmaken of een banaan extra er in doen.

Ik moet bij deze vulling zeker wel een dijkje icing spuiten langs de buitenrand (hij wordt bekleed met marsepein)?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9 Laatst bewerkt door Lara M. (06-05-2007 16:33)

Re: Hoeveel vulling?

Ja, wel een dijkje spuiten met botercreme! Sukses! :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"