1

Onderwerp: deukjes in icing

Hoi,

Bijna altijd gaat het goed, maar soms krijg ik deukjes in de icing bij het opdrogen. Wie kan me vertellen waar dat van komt?

Eerst dacht ik dat de icing dan te dun was, maar nu neig ik meer naar de verklaring dat de icing iets te dik is voor een te klein oppervlak en dat het daardoor niet onderin komt en bij het drogen naar beneden zakt en daardoor in een kuiltje droogt.... kan dat kloppen? Het was namelijk bij de grote vlakken niet, alleen bij de hele kleine stukjes.

Ben benieuwd naar jullie therorie

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

2

Re: deukjes in icing

Hoi

Ten eerste het zijn hele mooie bloempjes

Ik denk dat er misschien een luchtbelletje heeft gezeten of zo.

liefs mell

3

Re: deukjes in icing

Als er geen kleine vingertjes in de buurt waren... ;) dan gok ik ook op luchtbelletjes...

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

4

Re: deukjes in icing

Ook ik ga voor de luchtbelletjes. Het mooiste om dit soort dingen te maken is met 'oude' icing waar dus de lucht al best wel uit is. En met het kleuren ook niet te veel roeren anders roer je er juist weer lucht in.

Ben benieuwd of iemand anders nog een andere theorie heeft :)

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

5

Re: deukjes in icing

Ja, ik had het ook vaak bij vlinders. Maar dan was mijn icing idd vaak wat te dun. Als het water dan verdampt dan vallen er deukjes was mijn zelf verzonnen theorie. ;) Maar of dat klopt. :O
Ik hou het nu iets dikker en roer ook niet te heftig net als wietske zegt.
Hij is wel erg leuk, balen is dat dan h

6

Re: deukjes in icing

Er zaten echt geen luchtbelletjes in de icing, maar misschien dan eronder omdat het zo'n klein vlakje was. En het was wat oudere icing.... Ik sta open voor meer therorie

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

7

Re: deukjes in icing

Hoi Lonnes,

Het zijn luchtbelletjes. Soms zie je ze niet zitten. Het probleem met runouts is dat je maar iets hoeft te roeren en ze zitten er in ook al ie je ze niet.
Een manier om te proberen zo min mogelijk lucht bellen te krijgen is om de icing in je spuitzak te gieten. Wij leerden zelfs om het eerst op een plankje te gieten. het uittestrijken met een palet mesje en het dan voorzichtig in de spuitzak te gieten. En nog lukte het me niet altijd om het zonder gaatjes te krijgen.
Ik vindt het moeilijk om het schrijvend uit te leggen. Ook moet je het spuitmondje of het uiteinde van je spuitzakje goed in de icing houden.

groetjes Francisca

8

Re: deukjes in icing

Dat zijn heel zeker luchtbelletjes. Die zitten onder het oppervlak. Als je goed erop let zie je dat als de icing nat is. Ik prik daar dan met een tandenstokertje in en dan krijg je een plopje en zet de icing zich terug goed.
Komt dikwijls door het mengen (te veel roeren) en net een tikje te veel water erbij doen. Dan heb je soms ook in je mengkommetje een beetje wittige strepen (melkachtig) in de icing tegen de zijkanten aan.

9

Re: deukjes in icing

Toch blijf ik het raar vinden. Meestal zie ik de luchtbelletjes wel. Alleen nu had ik er bij geen een van de vlinders last van, alleen bij deze hele kleine bloemetjes. Ik zag ook geen luchtbellen.
En de icing was echt niet te dun hoor Karen, ik weet wat je bedoelt, heb ik vaker gehad, maar bij deze icing echt niet.

Misschien zaten er dan toch onder aan luchtbelletjes (dus dat ik het niet goed genoeg had opgevuld zeg maar, omdat het zo klein was) en dat het bij het drogen verder naar beneden gezakt was ofzo...

Nou ja, geeft niks, ik had er maar twee bloemetjes bij op een heleboel vlinders.

Bedankt voor het meedenken allemaal!!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

10

Re: deukjes in icing

ja wat kan ik er nog op zeggen, ik had er ook last van maar nu niet meer
heeft toch te maken met mixen.
gewoon langzaam .
tergelijk langzaam is zo'n beetje het tempo

cateren is ook gebakjes maken :)

11

Re: deukjes in icing

Dat is ook zo Lonnes, het heeft niet altijd met te dunne icing te maken. Dat kan een mogelijke oorzaak zijn.
Ik vind ook dat het soms van de kleur afhangt. Sommige kleuren geven een ander effect op de consistentie lijkt het.

Ik heb het ook al regelmatig met de koekjes voorgehad. Ze waren perfect en ineens na het drogen zo van die deuken er in.