1

Onderwerp: Nog meer vragen...

Tja, ik ben een echt beginner. Sorry dat ik jullie nu dus bestook met vragen :o

Ik heb onderstaand plaatje en beschrijving in een van mijn kookboeken staan. Ik vind het erg mooi en wil 't graag eens maken (maar dan met een normale taart er onder). Maar nou staat er dat er eerst een onderlaag marsepein op moet. Prima hoor maar ik heb hier geleerd dat er dan ook nog een laagje botercreme onder moet om de marsepein te hechten. Wordt het dan allemaal niet veel te zoet???

http://i34.photobucket.com/albums/d129/Naara_/eiwitglazuur.jpg



En verder zoek ik nog wat tips en info over de vullingen van taarten. Ik lees hier vaak over vlaaivullingen. Wat is dat?
Verder ben ik niet zo creatief en heb geen idee wat je er allemaal op kan gooien. Ik blijf hangen op banketbakkersroom of bavaroise maar wordt het hele geheel (met marsepeinen omhulsel) dan niet te zoet?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Nog meer vragen...

Om het zoete tegen te gaan, kan je ook mascarpone als vulling gebruiken ( met een schep jam er door heen), moet zeggen dat dat hier nog steeds erg favoriet is, zeker met marsepein. In plaats van botercreme zou je je taart ook kunnen afwerken met abrikozen jam voordat je de marsepein erover heen doet, gezien de afwerking hoeft je taart niet superstrak te zijn!

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

3

Re: Nog meer vragen...

je kan ook zelf creme maken
gewoon boter met banketbakker room er door
is niet zo zoet

ik doe het zo
2 pakjes room boter luchtig kloppen
en dan 1 zakje (aangemaakt met water natuurlijk)dr oetker banket bakkers of geleroom  er door kloppen
ik weet ff niet hoe ze het noemen
en als je te veel hebt de rest kan je gewoon invriezen.
en hebben ze die room niet kan je ook 200 ml gele vla gebruiken maar dat is wel zoeter.

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

Re: Nog meer vragen...

Fruitcake wordt in Engeland altijd eerst met een dikke laag marsepein bekleed voordat de afwerking er op gaat. Ze hebben de taart dan eerst geabrikoteerd (of wel ingesmeerd met abrikozenjam) Die marsepein doen ze omdat fruitcake kleur afgeeft op fondant. Maar als jij een gewone cake gebruikt kun je die masepeinlaag weg laten hoor. En mocht je die nou juist wel willen dan rol je het gewoon wat dunner uit. Want doe je het op de Engelse methode dan heb je al gauw een centimeter aan suiker om je taart, wat niemand opeet. Zonde van de moeite en het geld.

Mijn taartjes zijn ook te zien op: http://mamasas.mijnalbums.nl/

5

Re: Nog meer vragen...

Vlaaivulling is - tenminste, dat heb ik altijd aangenomen en dat heb ik er laatst ook tussen gesmeerd :P - zo'n blikje (van jonker fris?) uit de supermarkt. Samen met een laagje banketbakkersbotercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: Nog meer vragen...

Bedankt, hier kan ik al iets meer mee.

Mascarpone, da's toch een soort kwark? Ben zelf niet echt weg van kwark.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: Nog meer vragen...

nee dat is hele jonge kaas
en zooooooooooooooooooo
lekker met aardbeien of lange vingers hmmmmmmmmmmmm

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

8

Re: Nog meer vragen...

Ik ga eens rondkijken morgen bij het boodschappen doen.

Misschien dat ik die marsepeinlaag bij bovenstaande taart wel weglaat. Het is wel een tijdje houdbaar dus kan ik de marsepein vast wel bij een volgende taart gebruiken (oei, ik ga nu al vooruit denken, heb m'n eerste nog niet eens gemaakt...).

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9

Re: Nog meer vragen...

Joh, ik dacht, ik koop nog maar geen marsepein, doe dat wel als ik weer terug ben na 3 maanden. Nou mooi dat ik al 2 kilo heb weggewerkt in taarten in 3 weken........ het is verslavend.
Voor je het weet is de marsepein toch op hoor!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10

Re: Nog meer vragen...

Haha, inderdaad. En anders dan (vr)eet ik die kilo zelf wel op :9

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

11

Re: Nog meer vragen...

Hoi Naära, ik heb ook al eerder een taart gemaakt met van die schuimpieken, en gewoon chocoladebiscuit of bananentaart eronder gedaan, je hoeft verder geen botercreme of marsepein daaronder te gebruiken hoor, het er gewoon "zwierig" (dat zeg Nigella ;) :-) ) erop smeren! Je kunt ook even op m´n website kijken (www.tartacadabra.nl) daar staat het recept daarvan ook bij Recepten, en bij de fotos van m´n taarten staat ook een harttaart met dit schuim erop. Sukses!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

12

Re: Nog meer vragen...

Leuke site!

Volgens mij is het wel een ander glazuur. Het recept en de foto uit m'n kookboek lijkt hetzelfde als Royal Icing.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

13

Re: Nog meer vragen...

hoi,hoi,
mijn zoontje wordt bijna 3 en nu wil ik voor het eerst een piratentaart voor hem maken,heeft iemand een leuke afbeelding voor mij die ik kan gebruiken,voor een vorm van ca 22 tot 26 cm.alvast bedankt!
groetjes danielle

14

Re: Nog meer vragen...

danielle.13 schreef:

hoi,hoi,
mijn zoontje wordt bijna 3 en nu wil ik voor het eerst een piratentaart voor hem maken,heeft iemand een leuke afbeelding voor mij die ik kan gebruiken,voor een vorm van ca 22 tot 26 cm.alvast bedankt!
groetjes danielle

Daar kan je denk ik beter een aparte topic voor openen. Dan zien meer mensen het ;)

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

15

Re: Nog meer vragen...

reageer toch even hier Danielle, misschien het beertje van Piet Piraat, voor iemand van 3 vast heel erg leuk.

voor de rest: marsepein, ik blijf bestellen, ben ik zelf er niet van aan het snoepen, dan staan mijn twee boefjes wel marsepein uit de keuken te stelen!!

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

16

Re: Nog meer vragen...

Nou, ben gisteren aan het bakken geslagen. Keek erg op tegen de biscuit omdat ik hier al veel had gelezen dat mensen er problemen mee hadden om hem goed te krijgen. Maar het viel me erg mee. Heb wel het idee dat hij te droog was. Nu was hij met een half uur ook al kurkdroog toen ik ging testen. Eerder durfde ik niet te testen, was bang dat hij zou inzakken. Volgende keer toch iets eerder proberen. Of is er een andere reden waardoor hij zo droog/kruimelig is.
Doorgesneden en een vulling gedaan van banketbakkersroom en wat aardbeitjes die ik nog had liggen.
En toen de icing. Wat een ramp is dat. Smeren ging al slecht, stukken van de biscuit kwamen mee. Het hechtte niet overal even lekker. Het mocht lekker piekerig maar zelfs dat lukte niet. Uiteindelijk was het dus een zootje met hier en daar een piek.
M'n man vond hem toch nog wel mooi maar ik (als pietje precies) vond hem er niet uitzien.
Lekker was hij wel, ondanks dat hij een beetje droog is.

Volgende keer eens aan de gang met marsepein. En dan hooguit wat icing als versiering.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

17

Re: Nog meer vragen...

Jammer dat je er zelf niet tevreden mee was... heb je wel een foto gemaakt??
Een tip tegen droge biscuit is een nachtje in de vriezer, daar wordt-ie lekkerder van :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

18

Re: Nog meer vragen...

Nee, heb geen foto gemaakt, daar vond ik hem lang niet mooi genoeg voor.

Is dat niet zonde om je vers gebakken biscuit eerst een nacht in de vriezer te leggen?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

19

Re: Nog meer vragen...

Niet als-ie er lekkerder van wordt ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

20

Re: Nog meer vragen...

Haha, da's waar!

Heb net nog een stukje genomen en vond hem nu (na een nachtje koelkast) ook al iets minder droog. M'n man proefde geen verschil dus wie weet ligt het gewoon aan mij :lol:
Al met al niet slecht voor een eerste keer. Had alleen te veel gekeken naar dat prachtige plaatje en dat lukte dus niet.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na