Onderwerp: Calorie-arme taart
Ja, past eigenlijk niet, calorie-arm en taart, maar toch. Mijn tante viert van het weekend haar verjaardag en omdat ze net kilo's is afgevallen en een buikwandcorrectie heeft gedaan, wil ik haar niet gelijk weer vetmesten. Dus ik had het volgende bedacht:
Gewoon biscuitdeeg, vullen met vruchtjes(kiwi, ananas, mandarijntjes, druiven)/neutrale kwark/jam. Dan ook de zijkant en bovenkant met kwark (neutrale smaak) besmeren, nootjes aan de zijkant en bovenop weer vruchtjes.
Ik kreeg al wel de tip om gelatine door de kwark te doen en dan even laten opstijven, gewoon 1 blaadje, is dat genoeg? Ik heb geen ervaring met gelatine, weet niet wat er gebeurd als je te veel doet, het moet wel eetbaar blijven natuurlijk.
Wat vinden jullie van de combi? Ik doe dan niet heel veel vulling lijkt me, als er bovenop ook al een berg vruchtjes komt.