1

Onderwerp: drama door warmte????/

Ik heb gisteren een taartje gemaakt en dat werd een drama.
Het taartje heb ik gevuld met mascapone en verse aardbeiren. daarna met botercreme uit de webshop ingesmmeerd en bekleed met marsefont. Althans dat was de bedoeling, maar met het glad strijken "liep"de botercreme ook mee.Ik kon zo alles mee duwen. de botercreme werd heel snel super zacht.

----------------------------------------------------
http://www.mijnalbum.nl/Album=QM6DZOHF

2

Re: drama door warmte????/

Er ging ook hier iets mis.... Mijn vraag is komt dit door het warme weer, of is  de combinatie van de vulling met de botercreme te nat geweest?Ik heb de taart laten opstijven in de koelkast, maar al snel werd de creme heel snel zacht. wie weet wat ik verkeerd heb gedaan?

----------------------------------------------------
http://www.mijnalbum.nl/Album=QM6DZOHF

3

Re: drama door warmte????/

Hoi Hedy,

Heb je vraag hier geplaatst (en je andere topic hier verwijderd ;))
Volgens mij ligt het o.a. aan de warmte. De botercr

4

Re: drama door warmte????/

Dank je voor het verplaatsen.Moet straks weer een taartje maken, ga nu de botercreme gebruiken die jij aangeeft. alvast bedankt.
Groetjes hedy

----------------------------------------------------
http://www.mijnalbum.nl/Album=QM6DZOHF

Re: drama door warmte????/

hoi,
je botercreme was nog te zacht ik laat de taart nadat ik hem heb ingesmeerd in de koelkast even opstijven dan waordt de botercrem harder en gaat het makkelijker, en nu met het warme weer doe ik er standaard meer suiker in wordt die ook stijver

succes
monica

gr monica
En mijn website is in de lucht www.monicake.nl

6

Re: drama door warmte????/

Hoi Hedy, de botercreme van de webshop moet je wel heeeel lang mixen hoor, het gaat eruit zien dan als stijve slagroom. En ja met heel warm weer gebruik ik de botercreme van de webshop voor de vulling maar voor het afsmeren gebruik ik de gewone van Peggy Porschen en vrijwel iedereen ;), gewoon 1 deel boter, 1 deel poedersuiker en een smaakje (meestal vanille-essence), ook trouwens lang mixen hoor, anders smaakt het nog naar boter (en ja je kunt ook de helft boter, de helft margarine gebruiken). Sukses met de volgende!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

7

Re: drama door warmte????/

Ik blijf gewoon stug de botercreme van de webshop gebruiken hoor, ook met warm weer ;) Maar doe er wat minder water in. En ik denk dat het ook je vulling ligt, voor aardbeien, daar zit echt super veel vocht in ! Nadat mijn elfenhuisje in de zomer is ingestort, gebruik ik een "gewone" vulling van botercreme met banketbakkersroom en manderijntjes.

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

8

Re: drama door warmte????/

Bedankt voor al deze tips en reactie's. Ik heb inderdaad ook niet zo lang gemixed. Gewoon door elkaar geroerd tot een papje. wel een half uur laten staan.  Ga het gewoon weer opnieuw proberen, want de smaak vond ik heel lekker.
  Groetjes Hedy

----------------------------------------------------
http://www.mijnalbum.nl/Album=QM6DZOHF

9

Re: drama door warmte????/

Ja Hedy,
Dat is op zich goed hoor. Wat Wiets denk ik bedoelt is:
Meng de mix met de poedersuiker en het water en laat een half uur staan.
Mix na 20 minuten de boter romig tot hij echt bijna wit is. (Ongeveer 10 minuten)
Dan lepel voor lepel de mix toevoegen aan de boter.
Dat goedje alweer 10 minuten mixen.
Aan het einde er nog een smaakje aan toevoegen als je dat wilt.
Bij kersenvulling is een paar lepels nutella erg lekker.
Bij mandarijntjes en abricozenjam gebruik ik altijd wat amandel eccence
En bij aardbeien vulling gebruik ik vanille eccence.

Succes, het is mij mij nog nooit mis gegaan met de mix of de Botercreme extra.
Nou ja, behalve toen ik er extra banketbakkersroom door had gemixt dan. Maar daar had ik het niet mee in moeten smeren, mijn fout. :S :D

10

Re: drama door warmte????/

Ik heb laatst ook een taart gevuld met aardbeien en heb ze nadat ik ze in plakjes had gesneden op keukenpapier gelegd. Ik heb van dat speciale keukenpapier gekocht dat je kunt gebruiken als vaatdoekjes, dat is dus heel sterk en blijft niet aan het fruit hangen. Dit gaat echt perfect en je aardbeien zijn zo perfect droog.