Heel voorzichtig...neem alle tijd voor het vlak strijken en til de plooien voorzichtig op zonder er aan te trekken want dan scheurt je fondant.
wrijf zo veel mogelijk met de buitenkant van je handpalm (dus de kant waar je pink zit) en zo weinig mogelijk met je vingers..dit geeft deuken en als je nagels hebt ook snel een nagel in je fondant.
De smoother gebruik ik pas als de plooi weg is dus meer om de nabewerking (wel natuurlijk de bovenkant eerst voordat je de zijkanten doet !) te doen.
Je gaat dus een paar keer de taart rond...cm voor cm naar beneden.
Dus niet een kant meteen helemaal tot onderaan strak maken.
En...een wat grotere taart is makkelijker dan een kleine.
Ik gebruik een bakblik die echt heel strak is aan de binnenkant (van Blokker, merk Kaiser voor de ronde) De onderkant gebruik ik als bovenkant en de botercreme die ik er als plaklaag op doe is niet zo heel dik. Je kunt er de taart nog doorheen zien zeg maar.
Alleen aan de zijkanten smeer ik met een paletmes de vullingranden dicht en is het plaklaagje ietsje dikker dan op de bovenkant.
Als je je kapsel op een draaischijf hebt staan en je neemt een groot plat mes dan is dat makkelijk glad te strijken.
Succes !!!!
Groetjes Nicole