1

Onderwerp: chocolate transfers : howto

op cakecentral zie ik soms mooie chocolate transfers, maar wist nooit wat het was, en hoe je het nu feitelijk doet, maar ik heb nu een howto gevonden, zo is het wel duidelijk geworden. misschien als iemand hier eens zich aan wil wagen...

http://www.geocities.com/heathers_cakes … 9787013625

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

2

Re: chocolate transfers : howto

Dit is dus ook o.a. waar ik mij mee bezig houdt. Hier wat voorbeelden om een idee te krijgen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto=VLLEHCZY

http://www.mijnalbum.nl/Foto=GSUHU3NY

http://www.mijnalbum.nl/Foto=3TNN7OIE

http://www.mijnalbum.nl/Foto=U7PPFVCW

http://www.mijnalbum.nl/Foto=BXHMUWJH

Groetjes,
Jos

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

3

Re: chocolate transfers : howto

Josee.....!!!!!

Die Dolfijn is LEUK !!!!!!!

Oh..zucht.. nou moet ik het ook geen leren ...wat zal mijn dochter zo'n dolfijn leuk vinden als ze met de dolfijntherapie is begonnen.

4

Re: chocolate transfers : howto

ooohhh ja dat wil ik ook leren!!!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

5

Re: chocolate transfers : howto

Geweldig Jose, wat is DAT mooi!!!!

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

6

Re: chocolate transfers : howto

wat tof dat je dat aangedurfd hebt! kleur je je chocolade ook wel eens? want volgens mij krijg je dan nog mooiere resultaten.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

7

Re: chocolate transfers : howto

het kan ook gewoon met icing natuurlijk - dan kan je de kleuren ook maken, wel zonder de smaak van chocolade..

8

Re: chocolate transfers : howto

ja en ook met bevroren botercreme (uh botercreme en dan het plaatje invriezen )

9

Re: chocolate transfers : howto

voor icing hoeft het niet ondersteboven hoor
maar dit is wel een geweldige tip voor chocolade
en Kristien in de webshop hebben zze kleurstof waar je ook chocolade mee kan kleuren

cateren is ook gebakjes maken :)

10

Re: chocolate transfers : howto

Wauw!!! PRACHTIG, Jos

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

11

Re: chocolate transfers : howto

ja ik kan ook niet wachten om het eens uit te proberen!

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

12

Re: chocolate transfers : howto

Mijn engels is niet zo goed, dus kan iemand even uitleggen hoe het moet, ik heb het gisteren geprobeerd, maar ik krijg het niet van het plastic af, de chocola blijft plakken , moet het op papier? in de vriezer?
Of zal het komen omdat ik gekleurde chocola uit een tube hebt gebruikt

Veel taart plezier

13

Re: chocolate transfers : howto

Is die chocola uit tube wel geschikt om uit te harden dan? Kun je het niet beter van gesmolten chocola doen? Of anders in de vriezer.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

14

Re: chocolate transfers : howto

Hoi Catherine (en anderen)

Ik kleur mijn choclade ook hoor. Een voorbeeld kun je zien bij de paashaas, de eieren boven zijn hoofd zijn van gekleurd chocolade gemaakt.

Icing gaat inderdaad op een andere manier, daar gebruik je namelijk de bovenkant en bij chocola de onderkant.

Bettie, je moet inderdaad "gewone" chocola gebruiken, dit mag niet al te heet zijn. Je plastificeerd een tekening die je wilt overtrekken zet dan eerst alle (buiten)lijntjes. Dit laat je drogen in de koelkast en dan ga je beginnen met inkleuren. Je werkt telkens met 1 kleur tegelijk en als je klaar bent met die kleur leg je het even in de koelkast te drogen. Let erop dat alles behoorlijk dik mag zijn i.v.m. breken later. Omdat je de achterkant gebruikt maakt het ook niet uit als er kleuren over elkaar heen komen. De transfer is klaar als hij uit zichzelf loslaat van het plastic!

Als er meer vragen zijn probeer ik daar een antwoord op te geven.

Groetjes,
Jos

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

15

Re: chocolate transfers : howto

Ik heb problemen met de chocolade te smelten.. als ik er kleurstof bij doe blijft de chocolade niet vloeibaar, maar wordt het zo'n kruimelige brok. 

Voor kleurtjes, gebruik je dan witte chocolade? 

en wat gebruik je om te spuiten want de dopjes van mijn icing set zijn allemaal vrij dik..

16

Re: chocolate transfers : howto

Dat kopt, chocola wordt namelijk hard(er) zodra er vloeistof bijkomt. Al moet ik zeggen dat ik geen problemen heb als ik maar 2 à 3 druppels toevoeg! En ja om te kleuren gebruik je witte chocolade.

Qua spuiten gebruik ik veelal een cornetje.

Voor morgen staat er een chocolade taart op het programma die ik met blauwe chocolade wil gaan maken.

P.s. met dat hard geworden chocolade kan je heel handig kruimels maken voor bijv. bovenop je taart. Daar kwam ik achter toen ik was uitgeschoten met de kleurstof ;) en het staat ook nog eens heel erg leuk op een taart!

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl