Onderwerp: Vloeibare Fondant of Oetker Glazuur / Ronde Taarten???
Vraagje, ben eigenlijk ook net met het decoreer 'virus' aangestoken. Bak al jaren cakes van o.a. Baukje en Oetker pakken.
1) Mijn vraag voor een ronde taart. Kan ik gewoon een (ronde) springvorm gebruiken om een ronde (cake) taart te maken? Kan ik hier gewoon de boerencake van Oetker voor gebruiken of raden jullie aan om juist deze pakken overboord te gooien en zelf recepten te gebruiken?
Als dit met een springvorm kan, neem ik aan dat ik deze moet bekleden met bakpapier?
Hoe maken jullie ronde taarten?
2) Ik lees in hoe versier ik een lekker koekje dat je vloeibaar fondant nodig hebt om die muffins/cupcakes te decoreren. Ik zie in het boek dat dit hele mooie kleuren zijn. Ik gebruik wel eens de glazuur wit en roze van Dr Oetker, maar dit slaat altijd beetje wit uit. (geen mooie kleur). Is deze glazuur ook vloeibare fondant of is dit echt iets heel anders?
Waar kan ik vloeibare fondant kopen? (ik zie op de webshop n.l. alleen maar rolfondant!)
Wel alvast bedankt voor het antwoorden!
Groetjes van Marcha
) het makkelijkst maken met kant en klare rolfondant (is hier in de webshop te bestellen) en suikerstroop + kleurstof. Dit recept staat in het boek van Peggy Porschen zelf dat je kennelijk al hebt. Ik heb het ook gemaakt en vond het wel geslaagd qua kleur, maar echt een kliederboel. Ik denk dat ik de volgende keer gewoon fondant of marsepein gebruik om de cakejes mee te decoreren.